Afbeelding
Foto: Ellis Rijkers

Erelid Klavertje Vier overleden

Rouw Rouw

Sint-Oedenrode – Deze week is Noud van der Zanden overleden. Hij was erelid en medeoprichter van toneelvereniging Klavertje Vier uit Nijnsel. Een in memoriam...

In 1979 werd het idee opgevat om de Boerengezinsdag van de NCB op te luisteren met wat schetsjes, toneelstukjes e.d. Met acht mensen gingen zie hiermee aan de slag. Een van die kartrekkers was Noud van der Zanden. Dit was het prille begin van het huidige Klavertje Vier, toneelvereniging uit Nijnsel. De schetches werden een- of twee-acters en vanaf 1990 werden er avondvullende toneelstukken opgevoerd. De NCB onderging een fusie, werd ZLTO met het gevolg dat de Boerengezinsdag verviel. Besloten werd om als zelfstandige toneelclub verder te gaan.

Ook hier was Noud van der Zanden een gedreven, enthousiaste kartrekker. Ze groeiden uit tot een gewaardeerde toneelvereniging. Vele jaren had hij zitting in het bestuur en heeft met zijn visie, passie en inbreng grote invloed gehad op wat Klavertje Vier nu is. Maar bovenal was hij een enthousiaste toneelspeler, vele schitterende rollen heeft hij met ontzettend veel plezier neergezet tot op hoge leeftijd. Zijn enorme inzet en betrokkenheid werd beloond met het erelidschap waar hij erg trots op was.

Maar ook nadat hij zijn bestuursfunctie had neergelegd en niet meer meespeelde bleef zijn Klavertje Vier zijn grote liefde. Nimmer sloeg hij een jaarvergadering over, regelmatig werden de spelers door hem verrast met een bezoekje op de repetitieavond waar hij gezellig wat buurtte en zijn betrokkenheid toonde met goede adviezen en raad. Bij alle voorstellingen was hij aanwezig. Was hij druk in de weer om voor alle betrokkenen het naar de zin te maken en te helpen waar nodig was.

Bij de afgelopen generale repetitie was Noud er ook en heeft hij nog zitten genieten van het toneelstuk “Tortelduifjes en ouwe kraaien”. Fijn dat hij dat nog heeft mogen meemaken. “Afgelopen maandag, 23 maart 2020, kregen we het trieste bericht dat onze medeoprichter, erelid en nestor Noud van der Zanden is overleden. We zullen met veel dankbaarheid en respect aan hem terug denken. We zullen zijn aanwezigheid en humor gaan missen. Maar zeker ook met een grote glimlach terug denken aan de vele mooie momenten en herinneringen die Noud aan ons achterlaat”, laat Betsie School namens de hele vereniging weten.