Danique Versteden in haar salon.
Danique Versteden in haar salon.

Elke hond moet aandacht krijgen die het verdient

Zakelijk

Sint-Oedenrode - De grote liefde voor honden heeft haar doen besluiten hier haar werk van te maken. In de vorm van hondensalon Unique heeft Danique Versteden dit kunnen doen. Enorm trots is zij op haar trimsalon aan huis. Maar waar komt deze liefde vandaan?

Door: Freek Vervoort

In een kleinschalige, maar heerlijk rustige praktijk ontvangt ze de honden. Van alle soorten en maten. Vanavond heeft ze gelukkig even tijd gevonden om over haar passie te praten. “Van vroeger uit heb ik altijd al liefde voor honden gehad. Thuis hebben we er altijd een gehad. Ze zijn gewoon heel lief en leuk, haha.” De behandelruimte ziet er gelikt en professioneel uit. Hier verzorgt Danique allerlei verschillende behandelingen.

Elke hond wordt door Danique gewassen en gedroogd. Natuurlijk alles met professionele verzorgingsmiddelen. Afhankelijk van de behandelkeuze van het baasje gaat ze dan aan de slag. “Ik houd me dan vooral bezig met knippen, ontklitten of plukken van de vacht. Wanneer nodig worden de nagels ook geknipt.”

Een paar jaar geleden verloor ze haar baan vanwege corona. Dat zette haar aan het denken. “Kan ik niet iets gaan doen wat ik echt leuk vind? Ik zat heel erg op mijn plek. Maar nadenken over een eigen onderneming heb ik nooit gedaan.” Ze besloot een opleiding te gaan doen bij het Huisdier Kennis Instituut, HKI, volgde stages bij verschillende salons en dat beviel erg goed. Samen met haar vriend kocht ze een huis en verbouwde de schuur om tot trimsalon. “Eigen baas zijn, aan huis, met een eigen planning. Wie wil dat nou niet? Daarnaast liggen er veel kansen. Er is echt een te kort aan trimsalons. Er komen zelfs honden uit Limburg naar hier.”

De liefde voor honden bij Danique gaat ver. Echter een eigen hond is er nog niet van gekomen. “Daar zijn wij net iets te druk en impulsief voor, haha. Als je zelf een hond hebt, moet je er natuurlijk ook voor zijn. En bij mij staat voorop dat elke hond de aandacht krijgt die het verdient!”