Een sfeerimpressie.
Een sfeerimpressie.

Recordaantal bezoekers voor MooiRooi.nl

Zakelijk

Sint-Oedenrode – De website MooiRooi.nl trok in een jaar nog nooit zoveel bezoekers als afgelopen jaar. Over heel 2023 mag de lokale nieuwssite ruim 4,4 miljoen pageviews noteren.

Dat is zo’n 700 duizend paginaweergaven meer dan een jaar eerder. De website MooiRooi.nl is aangesloten bij Pubble. Dat is een cms-systeem speciaal gemaakt voor uitgevers. Bijna 400 weekbladen zijn er bij aangesloten en daarmee ongeveer evenveel websites. Volgens Pubble scoort MooiRooi.nl in verhouding heel hoog met het aantal bezoekers en behoort het daarmee tot de top van Nederland. Toch knap voor een dorpswebsite.

Dankbaar
Wat MooiRooi bijzonder maakt is dat het nieuwsplatform zo’n 20 jaar geleden begon met de website en bijna 14 jaar geleden startte met een krant. Bij de meeste uitgeverijen is dat andersom en dat geeft de nieuwswebsite van Sint-Oedenrode dan ook een voorsprong. Nog steeds wordt er iedere dag keihard gewerkt om de website actueel en gevuld te houden. Met 6 tot 9 nieuwe berichten per dag worden de lezers flink gevoed. Het is bekend dat MooiRooi.nl veel trouwe bezoekers heeft, maar er komen ook iedere dag unieke mensen een kijkje nemen. Dat komt omdat er veel variatie is in nieuws, onderwerpen en personen. De links met verschillende social media kanalen zorgen ervoor dat iedere dag duizenden pagina’s worden bekeken. MooiRooi.nl is al deze bezoekers dankbaar.

App
De MooiRooi app is vorig jaar in mei gelanceerd en draagt zeker bij aan het record. Bijna 3000 mensen hebben de app inmiddels gedownload. Zij ervaren dat het nieuwslezen nu nog makkelijker wordt, maar ze kijken ook meer in de MooiRooi agenda en luisteren veelvuldig naar de podcast-module. Kortom, de app is een succes en binnenkort valt daar nog meer over te lezen.

Wat betekent dit voor adverteerders?
Dit alles is heel goed nieuws voor de adverteerders die op MooiRooi.nl staan. Of ze nu met een banner, een bedrijfsvermelding of een advertorial op de website adverteren… de doorlink die ze hebben naar hun eigen website is van grote waarde. Wanneer een bedrijf een doorlink heeft op een extra drukke nieuwssite als MooiRooi.nl dan zorgt dat voor een hogere vindbaarheid op Google. Vandaag de dag is dat erg belangrijk om beter gevonden te worden.