Afbeelding
Foto: Hans van den Wijngaard

Eerste streekmarkt Van Deursen Dier & Tuin succes

Zakelijk

Sint-Oedenrode – De eerste streekmarkt in Nijnsel bij Van Deursen Diervoeders is gisteren een groot succes geworden. De eerste bezoekers stonden al voor de opening om twaalf uur op de stoep. Verschillende regionale aanbieders van vooral levensmiddelen lieten op deze streekmarkt zien wat zij allemaal te bieden hebben.

“Wij hadden al langer het idee dat we het publiek niet alleen wilden laten zien wat wij zelf in de aanbieding hebben, maar ook wat onze klanten allemaal te bieden hebben”, vertelt Ilse van Deursen van Van Deursen Diervoeders. “Maar ik moet eerlijk zijn, het idee van de streekmarkt komt van Martine van de Braak, die bij ons in de winkel werkt. Zij bedacht het om onze eigen producten en die van onze klanten tijdens een streekmarkt bij elkaar te brengen. Juist omdat het in deze tijd van het jaar vaak mooi weer is en met Hemelvaart veel mensen vrij zijn, hebben we voor Hemelvaartsdag gekozen”.

“Het doel van de streekmarkt is om onze klanten allemaal tegelijk de mogelijkheid te bieden om hun producten te laten zien. Een veel gestelde vraag, die wij en onze klanten met ‘ja’ kunnen beantwoorden, is: ‘verkopen jullie ook aan particulieren?’. Daarmee hebben we een belangrijk doel van de markt bereikt”, vervolgt Ilse haar verhaal.

De producten, die de regionale producenten aanbieden zijn altijd verser dan in de grote supermarkten. Dat is niet gek, want de weg naar de klant is veel korter. Daarmee is de houdbaarheid van de producten ook langer. Over smaak valt niet te twisten, maar dat de smaak van verse producten beter is, daar zullen veel mensen het wel mee eens zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding