Het Rooise nieuws in je broekzak.
Het Rooise nieuws in je broekzak. Foto:

MooiRooi nieuwsapp: NU TE DOWNLOADEN!

Zakelijk

Sint-Oedenrode - MooiRooi komt vanaf vandaag met een mooi nieuwtje uit eigen stal. De gratis MooiRooi app is vanaf nu te downloaden in de bekende appstores. Daarmee zet het een belangrijke stap om de lokale nieuwsvoorziening nog sterker te verankeren in de gemeenschap. 

Hoewel uit een lezersonderzoek in 2022 is gebleken dat DeMooiRooiKrant nog steeds erg populair is, sluit het lokale medium de ogen niet voor de toekomst. Een toekomst die inmiddels begonnen is, gezien het feit dat landelijke en regionale dagbladen al nieuwsapps in de markt hebben gezet. Toch zijn er nog maar weinig lokale mediaondernemers in Nederland die een app lanceerden. Alle Mooi-titels in deze regio hebben daar nu wél in geïnvesteerd. 

Meerdere pijlers
Online bezoeken op de lokale nieuwssites nemen toe en daar zal een app enorm aan gaan bijdragen. Vanaf nu kan niemand dus meer om het lokale nieuws heen. MooiRooi gaat zich dan richten op meerdere pijlers: papier, website en app. Ook voor ondernemers komen er dus nog meer opties om sterk in beeld te komen.

De app
Naast de app blijft de website gewoon bestaan, gekoppeld aan social media kanalen. De app zal extra’s gaan bieden zoals een pushmelding van nieuwsberichten (zodat je groot nieuws als eerste krijgt), gecategoriseerde items, de meest uitgebreide agenda van Sint-Oedenrode, nieuwe manieren van adverteren voor ondernemers en een apart gedeelte voor alle MooiRooi Plus leden. Zij krijgen er exclusieve artikelen voorgeschoteld. In de MooiRooi app wordt daarnaast ruimte gemaakt voor De Bron podcast.

Heb je vragen over de MooiRooi app? Stuur een mail naar redactie@mooirooi.nl of bel naar 0413-479322. Binnenlopen mag uiteraard ook bij Mediahuis Meierijstad: Heuvel 7 Sint-Oedenrode.