Afbeelding
Foto:

MooiRooi komt met nieuwsapp

Zakelijk

Sint-Oedenrode - MooiRooi komt met een mooi nieuwtje uit eigen stal. Vanaf medio januari is de gratis MooiRooi app te downloaden in de bekende appstores. Daarmee zet het een belangrijke stap om de lokale nieuwsvoorziening nog sterker te verankeren in de gemeenschap. 

Hoewel uit een lezersonderzoek in 2022 is gebleken dat DeMooiRooiKrant nog steeds erg populair is, sluit het lokale medium de ogen niet voor de toekomst. Een toekomst die inmiddels begonnen is, gezien het feit dat landelijke en regionale dagbladen al nieuwsapps in de markt hebben gezet. Toch zijn er nog maar weinig lokale mediaondernemers in Nederland die een app lanceerden. Alle Mooi-titels in deze regio hebben daar nu wél in geïnvesteerd. 

Drie pijlers
Online bezoeken op de lokale nieuwssites nemen toe en daar zal een app enorm aan gaan bijdragen. Vanaf de eerste dag van 2023 kan niemand dus meer om het lokale nieuws heen. MooiRooi gaat zich dan richten op drie pijlers: papier, website en app. Ook voor ondernemers komen er dus nog meer opties om sterk in beeld te komen.

De app
Achter de schermen wordt nu hard gewerkt om de MooiRooi app vorm te geven en klaar te maken. Naast de app blijft de website gewoon bestaan, gekoppeld aan social media kanalen. De app zal extra’s gaan bieden zoals een pushmelding van nieuwsberichten, gecategoriseerde items, een uitgebreide agenda, nieuwe manieren van adverteren voor ondernemers en een apart gedeelte voor alle MooiRooi Plus leden. Zij krijgen er exclusieve artikelen voorgeschoteld. In de MooiRooi app wordt daarnaast ruimte gemaakt voor De Bron podcast, maar dat zal nog iets langer op zich laten wachten.

Acties
Om de lancering van de MooiRooi app flink wat kracht bij te zetten worden er allerlei acties in de markt geslingerd. Voor de lezers en gebruikers, maar ook voor de (lokale) ondernemers. Daarvoor lees je de komende weken nog veel meer. Houd de kanalen van MooiRooi in de gaten en voor je het weet zit je aan de app, want januari nadert!

Heb je vragen over de MooiRooi app? Stuur een mail naar redactie@mooirooi.nl of bel naar 0413-479322. Binnenlopen mag uiteraard ook bij Mediahuis Meierijstad: Heuvel 7 Sint-Oedenrode.