Nick (l) en Mike van Rooij en Gitte de Louw gaan van Ons Thuys de huiskamer van Rooi maken
Nick (l) en Mike van Rooij en Gitte de Louw gaan van Ons Thuys de huiskamer van Rooi maken Foto: Hans van den Wijngaard

Ons Thuys gaat weer die gezellige warme huiskamer worden

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Nick en Mike van Rooij, voor de meeste Rooienaren bekend van BBQenzo.nl, gaan vanaf 13 januari van Ons Thuys weer een gezellige en warme huiskamer maken. Naast Nick en Mike, gaat ook Mike’s vriendin, Gitte de Louw, tijdens haar vrije uren aan de slag bij het café/restaurant.

“We zijn al enkele jaren actief met BBQenzo.nl”, vertellen de broers Van Rooij. “Maar toen we hoorden dat Ons Thuys te koop stond, kwam een oude droom wel heel dichtbij: ‘in het centrum van Rooi een eetcafé gaan runnen’, dat is iets dat we altijd al wilden. Nadat de overname op 1 november rond was, zijn we meteen begonnen om van alles en nog wat te regelen dat er geregeld moest worden. Vergunningen aanvragen en personeel zien te vinden, zijn maar twee van de vele dingen die nodig zijn. Iets waar we niet over hoefden te denken was het concept. Loes, de vorige eigenaar van Ons Thuys had een goed concept, dat helemaal binnen ons plaatje past. Daarover hoefden we ons in elk geval al geen zorgen te maken.”

Vanzelfsprekend hebben Mike en Nick ook al over de menukaart nagedacht. “We willen een toegankelijke kaart met herkenbare producten zoals een hamburger, saté, een lekker stukje vlees of vis met frietjes of aardappelen”, vertellen de broers. Mike, die een opleiding op de hotelvakschool volgde, heeft horecaervaring in zowel de bediening als in de keuken. Hij is ervoor zichzelf nog niet uit of hij vooral in de keuken of in het restaurant te zien zal zijn. “Mijn hart ligt in de keuken, maar als gastheer wil je vooral het gezicht voor je gasten zijn. Het zal er ook veel aan liggen of we bij onze zoektocht naar personeel mensen voor de keuken of voor de bediening kunnen werven, want ook personeel is inmiddels schaars.”

Mike, Gitte en Nick benadrukken dat ze vooral een gezellig familiebedrijf zijn. “We zijn met zijn drieën dan wel in dit avontuur gestapt, maar onze familie steunt ons op alle fronten. Zo is de broer van Mike en Nick druk bezig met de sociale media en mijn vader is een echte klusser, die al veel klusjes hier voor ons heeft gedaan”, vertelt Gitte.

Natuurlijk hebben Nick, Mike en Gitte als twintigers best nog wel ideeën, die ze willen gaan verwezenlijken. Ze willen niet overhaast grote dingen gaan doen. Toch hebben ze wel ideeën, zo is een nieuwe borrelkaart iets dat met weinig moeite op korte termijn geregeld kan worden. Maar ook bijvoorbeeld een bierproeverij kunnen de drie jonge ondernemers zich op niet al te lange termijn wel voorstellen, want ze hopen dat mensen zich zo vrij voelen om ook voor een borrel binnen te lopen. “Toch ligt de nadruk eerst op beginnen en dan kijken we hoe we onze persoonlijke draai aan Ons Thuys kunnen geven”, laten de drie eensgezind weten. 

Wilt u vast verzekerd zijn van een plaats in het restaurant? Reserveer dan vast online via onze website: www.eetcafeonsthuys.nl