Zaterdag kunnen mensen gaan eten of drinken.
Zaterdag kunnen mensen gaan eten of drinken. Foto: Hans van den Wijngaard

Rooise horeca uit protest open

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode – In veel steden en andere gemeenten in Nederland openen morgen cafés en restaurants hun deuren uit protest. Ook de Rooise horeca heeft besloten om mee te doen aan de landelijke actie. “De rek is eruit. We zijn er klaar mee”, zo laten ze gezamenlijk weten in een reactie.

De uitspraak ‘de rek is eruit’ sluit aan op het statement dat burgemeester van Meierijstad Kees van Rooij gisteren naar buiten bracht. Hij maakt zich ernstig zorgen voor het ontstaan van maatschappelijke onrust en een groeiende tweedeling in de maatschappij. Daarnaast geeft hij aan het te begrijpen als ondernemers hun zaak open doen, omdat het water bij veel ondernemers aan de lippen staat. Bovendien denkt hij dat de samenleving op een veilige manier open kan. Koninklijke Horeca Nederland maakte donderdags al een statement en komt nu dus met een landelijke protestactie.

Die actie duurt in ieder geval één dag. De meeste Rooise horecaondernemers zullen open zijn van 10.00 tot 20.00 uur en ze zullen zich houden aan de coronaregels om te laten zien dat alles veilig kan. Om er zeker van te zijn hoe laat je favoriete zaak opent of sluit, wordt aangeraden om op de eigen websites en Facebookpagina’s van de cafés en restaurants te kijken. Na zaterdag wordt door de Rooise horeca bekeken wat een eventuele vervolgactie zou kunnen zijn.