Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 21f712
Bedrijfsnieuws

De Pastorie stopt met kleding na derde brute inbraak

  Zakelijk

Sint-Oedenrode - Marjon Peijen en dochter Romy waren al even bezig om te kijken of hun modezaak intern verplaatst kon worden. Ook een verhuizing behoorde tot de mogelijkheden. De derde brute inbraak van enkele weken geleden heeft de emmer doen overlopen. De dames stoppen met de verkoop van exclusieve damesmode, met pijn in het hart.

"Wij hebben het 10 jaar met heel veel plezier en inzet gedaan, maar kunnen dit niet meer opbrengen. Dit soort gebeurtenissen hebben zoveel impact op ons privéleven dat we er een punt achter gaan zetten. Ik heb ook steeds gezegd dat als het voor de derde keer gebeurt, ik er definitief mee stop", legt Marion de keuze uit. Ook deze keer waren het weer drie mannen met bivakmutsen die met het nodige geweld de winkel in acht minuten volledig leegroofde. Marion: "Wij hebben altijd een specifieke collectie gehad van exclusieve merken, maar blijkbaar is dat ook een reden om steeds maar weer terug te komen om het te stelen. De kans is groot dat er na een derde ook een vierde en vijfde keer komen en dat is mentaal niet meer op te brengen. Dit betekent dat we nog nauwelijks voorraad hebben en dat we de winkel dus niet meer kunnen openen. Onze klanten willen we bedanken voor de jarenlange loyaliteit."

Damesmode wordt horeca
Toch blijven Marion en haar man Hans ondernemen. Ze runnen samen al het succesvolle restaurant De Pastorie. Ze hebben nu besloten om de damesmodezaak om te bouwen tot horeca. Hans: "We gaan de ruimte omtoveren tot een gezellige horecaruimte, die niet alleen maar voor lunch en diner gebruikt gaat worden, maar meer een borrelcultuur gaat krijgen. Ook zal deze ruimte uitermate geschikt worden voor feestjes, partijen en bruiloften, hetgeen nu door ruimtegebrek vaak niet mogelijk is." Volgens de uitbater zullen er leuke events bedacht worden. Het zal een verlengstuk van de huidige formule worden waarbij het mogelijk is om even voor of na het eten gezellig te borrelen. Het komt frequent voor dat onze brasserie vol gereserveerd is en door deze ruimte erbij te betrekken wordt de capaciteit verdubbeld. "Het tijdsbestek van deze verbouwing hebben we nog niet helemaal in kaart maar de verwachting is najaar 2017."

Laatste restanten verkoop
Zaterdag 18 februari van 10.00 tot 17.00 uur is de modezaak voor de laatste keer geopend met  restanten kleding, schoenen en accessoires tegen outletprijzen. "Tevens zouden wij het gezellig vinden om nog een borrel met u te drinken in dit laatste weekend", zeggen Marion en Hans tot slot.

3 reacties
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De Rooise Markt is nodig aan een opknapbeurt toe.Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>