Logo mooirooi.nl
Rob laat trots één van zijn machines zien.   | Fotonummer: f1ff52
Rob laat trots één van zijn machines zien.
Op de koffie bij...

Aluminium-expert op eigen benen…

  Zakelijk

Sint-Oedenrode / Schijndel - Zodra ik de grens van Sint-Oedenrode passeer en Schijndel binnenrijdt, besef ik dat er geen grenzen meer zijn. Ik ben op weg naar de eerste 'Op de koffie bij' in Meierijstad. Bij een echte Meierijstadse ondernemer. (Of hoe zeg je dat eigenlijk?) Het is even zoeken, maar na een stukje achteruit rijden op de Bremweg zie ik ineens het logo staan: Van den Bongaardt.

Als Rob zijn hoofd naar buiten steekt, krijg ik een 'ahaa-moment'. Die ken ik! Het is Rob van den Bongaardt uit Rooi, slechts 33 jaar en sinds kort het ondernemende pad ingeslagen. Een snelle blik door de werkplaats stuurt twee signalen naar mijn hersenen. Ik zie Johan van den Bongaardt en het kwartje valt. Nu weet ik pas dat het Rob's vader is. Daarnaast vallen me de machines op, met één enorm exemplaar in het bijzonder. Niet gek dat we daar blijven staan, want het apparaat ziet er imposant uit. Ik gebruik Rob als Wikipedia om de wereld van het aluminium te gaan begrijpen.
"Kozijnen, deuren, overkappingen, ramen etc. Dat kan ik hier allemaal mee maken", knikt Rob. Dat moet een flinke investering zijn geweest, merk ik op. "Klopt, dat moet allemaal terugverdiend worden, maar ik heb er vertrouwen in." Rob straalt in mijn ogen uit dat het hem gaat lukken. Hij toont zich een hond die niet uit zijn mand mag, want volgens mij wil hij het liefst aan de slag met het professionele speelgoed. Eerst nog een bakje koffie…
'Waarom ben je voor jezelf begonnen?' vuur ik af. Rob: "Ik werk al veertien jaar in deze branche. In de productie en als hoofd werkplaats. Op een gegeven moment wilde ik graag voor mezelf beginnen. Ik zie namelijk kansen in deze markt. Mensen staan er niet bij stil wat je allemaal van aluminium kunt maken." Op de vraag 'hoe ga je ze dat duidelijk maken?' moet Rob even denken. Hij kan natuurlijk niet overal tegelijk zijn. Gelukkig heeft hij daar een oplossing voor. "Ik werk samen met ZZP'ers, dus als ik naar klanten toe moet, dan kan dat gewoon. Het is een kwestie van goed plannen."

Naar klanten toe gaan… dat vertrouw ik Rob wel toe. Hij vertelt zo overtuigend de voordelen van aluminium, dat ik bijna ga twijfelen of ik mijn vrij nieuwe houten kozijnen ga vervangen. "Het grote voordeel van aluminium is dat het onderhoudsarm is. Je hoeft het niet te schilderen. Reken maar uit wat dat in enkele tientallen jaren gaat schelen aan schilderkosten", gooit de Rooienaar zijn beste argument op tafel. Hij is pas sinds februari vorig jaar aan de slag met zijn eenmanszaak en sinds een dikke maand heeft hij dit pand betrokken, maar Rob zit er middenin. Alles binnen de muren van zijn bedrijf straalt professionaliteit uit. Het is er netjes, de apparaten staan startklaar en het belangrijkste… de eigenaar heeft verstand van zaken!

Als we eenmaal bij de machine staan en Rob zijn 'kunstje' doet, komt hij met nog een voordeel op de proppen. "Van idee tot uitwerking, van A tot Z kan ik het regelen. Als mensen willen, kom ik bij ze thuis om het door te spreken. Uiteindelijk ga ik het hier maken en de constructie daarna op locatie bevestigen. Een dakkapel? Een serre? Een uitbouw? Het kan allemaal! Ook nog eens inbraakbestendig. Dat keurmerk heb ik." De foto maken vindt Rob maar niks. 'Laat mij maar alleen met mijn machine' zie ik hem denken. Na een ferme handdruk en een nababbel ga ik dat ook doen. 'Dat komt wel goed hier', denk ik als ik weer richting Rooi rijd.   

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?



Reageren!