De eigenaren van Innokoda
De eigenaren van Innokoda

Innokoda viert haar vijfjarig bestaan

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Al vijf jaar zijn Bart Coppelmans en Davey van Niftrik hét aanspreekpunt voor het MKB in de regio voor innovatieve web-ontwikkelingen en het automatiseren van bedrijfsprocessen.

Innokoda werd gestart vanuit huis met de visie om bedrijven échte meerwaarde te kunnen bieden. "Een organisatie kan het budget maar één keer besteden. Die besteding moet dan ook het verschil maken. Wij willen technologie bieden die de organisatie dient en werk uit handen neemt. Dat was en is nog altijd de visie van Innokoda". Het bedrijf was dan ook snel toe aan een eigen kantoor, wat gevonden werd op de toen gloednieuwe Campus Fioretti. In 2011 ondertekenden de twee als eerste huurders hun contract bij de Campus Fioretti. De locatie paste prima bij het startende bedrijf en belichaamde flexibel en vooruitstrevend werken.

Eind 2015 is Innokoda verhuisd naar Bedrijventerrein De Kampen: "Na vijf jaar is de opstartfase voorbij. Klanten zien je als een betrouwbare partner, met wie je een duurzame relatie aangaat. Deze locatie sluit daar op aan en is prettig gelegen aan de Noordelijke Randweg." Bart en Davey hebben Innokoda niet uitgebreid, het duo werkt prima samen met diverse partners aan hun gespecialiseerde producten. Elk bedrijf is in de visie van Innokoda namelijk anders: "Een webapplicatie van Innokoda sluit aan op de bestaande processen bij de klant. Elk bedrijf is uniek en heeft zijn eigen krachten, wat in onze ogen ervoor zorgt dat standaardoplossingen simpelweg niet voldoen. Als wij een applicatie maken is dat maatwerk gebaseerd op de wensen en werkwijze van de klant. We vinden het wiel niet opnieuw uit, maar vertalen dus het bestaande proces naar een applicatie. Dat is altijd anders, flexibel zijn is daarom essentieel voor onze manier van werken." De gedrevenheid om alleen met het beste resultaat genoegen te nemen en een persoonlijke benadering te kiezen legde de jonge ondernemers geen windeieren. Rooise ondernemingen als VDZ Trading en Van Acht Koel- & Vriesopslag vertrouwen bedrijfskritische processen al toe aan de webapplicaties van Innokoda. Het voordeel van de Innokoda-producten is dat ze modulair zijn, een klant die dus start met een webshop kan deze eenvoudig verder uitbouwen en zo gefaseerd 'digitaliseren'.

Het is duidelijk voor Bart en Davey, maatwerk zorgt ervoor dat zij absoluut van meerwaarde zijn voor hun klantenkring. Niet het leveren en doorvoeren van een softwareproduct, waar het bedrijf zich op moet aanpassen, maar een product wat de krachten benut van het bedrijf zelf: "Dat is onze kracht en dat is waarmee wij van meerwaarde zijn voor onze klanten. Niet alleen maken we het bedrijfsvoeren makkelijker, met onze producten ben je klaar voor de toekomst."