Dit pand gaat verdwijnen.
Dit pand gaat verdwijnen. Foto: BAS ULEHAKE

Sloop Kapittelhof en Rabobank-pand gaat starten

Woningbouw

Sint-Oedenrode - In het centrum van Sint-Oedenrode gaat het Rooise bedrijf A. van Liempd Sloopbedrijven BV de komende weken starten met de sloop van woningen aan het Kapittelhof en het pand van de Rabobank. Dat gebeurt in opdracht van bouwbedrijf Van Stiphout, ook uit Sint-Oedenrode.

De stripwerkzaamheden van de voormalige bank en de woningen aan het Kapittelhof worden in week 6 afgerond. Dat is over twee weken. Het machinaal slopen van de woningen staat vanaf volgende week op de agenda, drie weken achter elkaar. Het voormalige grote pand van de Rabobank zal worden gesloopt in de weken 7 t/m 12. Bij de sloop wordt een High Reads 65 ton’s kraan gebruikt welke het beton gaat knippen/crushen om eventuele overlast te beperken. De machine is uitgerust met een nevelaar, tevens zal er met een hoogwerker extra water ingezet worden voor stofbeperking.

“Het is een uitdagend project”, vertelt Arie van Liempd, van het gelijknamige sloopbedrijf. “Het gebouw is beperkt toegankelijk en de omgeving is nauw betrokken, er zijn grote betonnen kluizen, voorzien van dikke stalen deuren die herinneren aan de tijd dat de bank actief was, maar zonder uitdaging is het al gauw saai! je bent pas bijzonder als je uitdagingen aan kunt.”

Het bedrijf uit Sint-Oedenrode is gespecialiseerd in grote binnenstedelijke sloopprojecten waarbij het landelijk actief is. Dit project in het hartje van Rooi zal circulair verwerkt worden waarbij alle afkomende stoffen gerecycled gaan worden. Alle goedgekeurde bouwmaterialen worden zorgvuldig gedemonteerd en via Gebruiktebouwmaterialen.com opnieuw op de markt gebracht voor zowel de particulier als de zakelijke klant. Het eerder aanwezig zijnde asbest is momenteel al verwijderd.