(links) Frans van den Heuvel, voorzitter van de Dorpsraad en (rechts) Arie van Alebeek van de Torengroep – Kapel
(links) Frans van den Heuvel, voorzitter van de Dorpsraad en (rechts) Arie van Alebeek van de Torengroep – Kapel Foto: Hetty Hairwassers

Ritakerk in Boskant heet voortaan Rita Veste

Woningbouw Woningbouw

Boskant - Nadat de nieuwe bewoners op 1 april de sleutels ontvingen zijn nu ook de restauraties van het torenuurwerk, de luidklok en de klokkenstoel opgeleverd. In een klein gezelschap van direct betrokkenen, heeft op 29 april de oplevering plaatsgevonden. De nieuwe naam werd donderdagochtend ook bekend gemaakt. De onlangs opgeleverde kerk gaat ‘Rita Veste’ heten.

Op initiatief van de Dorpsraad is onderzocht of een restauratie haalbaar en betaalbaar was. Dit resulteerde in de conclusie dat deze toren met uurwerk niet verloren mocht gaan en meer dan de moeite van het restaureren waard was. Een restauratie bleek betaalbaar dankzij diverse sponsoren. Het klokkenmechanisme is gerestaureerd en gemoderniseerd.


De Rita Veste in Boskant - Hetty Hairwassers

De toren met het uurwerk was beeldbepalend voor Boskant. Van oorsprong hingen er twee klokken. Een klok is geschonken door de inwoners van Boskant aan de parochie tijdens het 25-jarig bestaan. Frans van de Heuvel, voorzitter van de Dorpsraad, zegt blij te zijn met het resultaat en hoopt dat het uurwerk en de klok de komende 25 jaar kunnen blijven functioneren. Ook Mark Wonders, directeur-bestuurder van Woonmeij, is tevreden met het resultaat. “Door de betrokkenheid van de Dorpsraad, de torengroep, het parochiebestuur, de inwoners en diverse bedrijven, is de toren met uurwerk en klokken behouden gebleven”

De Rita Veste in Boskant
De Rita Veste in Boskant