Frans van den Berk, Anja van Wanrooij en Bert van Boxmeer (r) op de rotonde bij de Hambrug, waar de voorrang nu anders is dan vroeger
Frans van den Berk, Anja van Wanrooij en Bert van Boxmeer (r) op de rotonde bij de Hambrug, waar de voorrang nu anders is dan vroeger Foto: Hans van den Wijngaard

Een verkeersmarkt omdat er veel veranderd is in het verkeer

Verkeer

Sint-Oedenrode – De seniorenraad Meierijstad afdeling Sint-Oedenrode, houdt op 21 april een verkeersmarkt bij de Helden van Kien. Dan wil de seniorenraad ouderen wijzen op de veranderingen in het verkeer. Als senioren zich bewust zijn van de veranderingen die er zijn, kunnen de meesten van hen nog jaren op een veilige manier aan het verkeer deelnemen.

De maatschappij verandert en de ouderen van nu hebben veel meer mogelijkheden om mee te blijven doen dan pakweg een halve eeuw geleden. We verwachten nu dat iedereen tot op hoge leeftijd zelfstandig blijft. Dankzij de komst van de elektrische fiets en de scootmobiel hebben mensen langer de mogelijkheid om mobiel en zelfstandig te blijven.

Frans van den Berk en Anja van Wanrooij zijn vrijwilliger bij de afdeling Sint-Oedenrode van de Seniorenraad. Zij organiseren met nog een aantal andere vrijwilligers de verkeersmarkt van 21 april. Bert van Boxmeer deed dat al eerder in Erp en staat Frans en Anja met raad en daad bij. Op de vraag waarom de Seniorenraad deze verkeersmarkt organiseert, antwoorden de drie: “Er is veel veranderd in het verkeer en er zijn nieuwe regels bijgekomen”.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Wanneer u vijftig jaar of ouder bent en de verkeersmarkt wilt bezoeken, houd dan op 22 maart en 5 april DeMooiRooiKrant in de gaten. Dan is er een advertentie met een aanmeldformulier. Vanwege de beschikbare ruimte bij de Helden van Kien, is er voor maximaal tweehonderd bezoekers plaats. Hebt u nu al vragen over de verkeersmarkt, dan kunt u die stellen via verkeersmarktrooi@trined.nl. Aanvang is om 14:00 uur met een presentatie, inloop is mogelijk vanaf 13:30 uur. Zorg dat u op tijd bent, zodat u niets van de presentatie hoeft te missen.