Het fietspad aan de Bobbenagelseweg.
Het fietspad aan de Bobbenagelseweg.

Fietspad Bobbenagelseweg wordt vervangen

Verkeer Verkeer

Sint-Oedenrode – De gemeente maakte deze week enkele projecten bekend die worden vervangen of onderhouden. Opvallend genoeg werd daarin ook het fietspad aan de Bobbenagelseweg genoemd. Hoewel het traject er pas een paar jaar ligt, moet er nu al vervangen worden.

Dat heeft volgens de gemeente te maken met de wortels van de al eerder verwijderde bomen en andere beplanting. Die hebben er voor gezorgd dat de asfaltverharding van het fietspad is opgedrukt. Hierdoor komen volgens een woordvoerder de veiligheid en het comfort voor gebruikers van het fietspad in het geding. Na het vervangen van de asfaltverharding voldoet het fietspad weer aan de richtlijnen op het gebied veiligheid en comfort.

Fietspad Ollandseweg
Dat roept bij veel mensen de vraag op waarom het fietspad aan de Ollandseweg nog niet aan de beurt is. Daar schreven we eerder al een bericht over. Het fietspad aan de Ollandseweg wordt niet voor 2022 vervangen. Dat komt omdat het traject een stuk gecompliceerder is door de grote bomen die krap tussen het wegdek en het fietspad in staan.