Afbeelding

Zaterdag Open Dag JNW 'De Populier'

Verenigingen

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 17 september houdt Jeugdnatuurwacht "De Populier" in Sint-Oedenrode de jaarlijkse Open Dag als begin van het nieuwe seizoen.

Alle nieuwe en al eerder aangemelde natuurwachters zijn hiervoor uitgenodigd. Andere belangstellenden zoals ouders, grootouders en andere natuurliefhebbers zijn ook welkom om kennis te maken met de Jeugdnatuurwacht en de activiteiten. Tussen half tien en half twaalf kan iedereen binnenlopen om deel te nemen aan het programma of een deel ervan. Kinderen van 9  t/m 15 jaar kunnen zich aanmelden als lid voor het nieuwe seizoen.
Elk jaar heeft de Open Dag een ander thema. Deze keer is dat "Tijd voor de Jeugdnatuurwacht". Het programma begint 's morgens om half 10 in de grote zaal van Mariëndael. Het zal een afwisselende ochtend zijn met diverse activiteiten om even de tijd voor te nemen. Er kan worden geknutseld met natuurlijke materialen en er kunnen waterdiertjes worden geschept en  bekeken. De microscopen zijn beschikbaar om alles van nog dichterbij te bekijken. Regelmatig worden er presentaties gegeven over de Jeugdnatuurwachtactiviteiten, maar er zal onder andere ook aandacht zijn voor de geheimen van de vleermuizen in Sint-Oedenrode. Omdat deze vliegende zoogdieren zich alleen na zonsondergang laten zien zullen de aanwezige kinderen met hun ouders worden uitgenodigd om deze in de week na de open dag in het Kienehoefpark te komen bekijken. Er zijn weer veel mogelijkheden om kennis te maken met de natuur en met de jeugdnatuurwacht.  Ook voor degenen die er vorig jaar al bij waren zal het zeker weer interessant zijn. Degenen die het hele programma willen meemaken kunnen vanaf half 10 terecht. Wie later op de ochtend wil aansluiten kan ook nog volop meegenieten.

Iedereen is van harte welkom tijdens deze ochtend, ook om alleen maar eens te komen kijken. Kinderen van groep 6 t/m 8 van de basisschool kunnen lid worden, maar ook kinderen tot en met ongeveer 15 jaar die op de middelbare school zitten. De locatie is Cultureel educatief centrum Mariëndael, Laan van Henkenshage 2 in Sint-Oedenrode. In verband met de voorbereidingen blijven de deuren dicht tot half 10. Daarna is iedereen van harte welkom tot ongeveer half 12.  
Het lidmaatschap van de JNW kost € 10,= per jaar voor 10 maandelijkse activiteiten, graag meebrengen in een gesloten envelop met naam of overmaken op IBAN NL43 RABO 0138 2540 60 onder vermelding van de naam van het kind. Voor informatie over deze activiteit kunt u bellen met Henri van Weert, TEL (06) 29027765