Jeugd in actie tijdens de clubkampioenschappen.

Tennisfestijn tijdens finaledag TV de Kienehoef

Sint-Oedenrode - De afgelopen twee weken werd er elke dag gestreden om de titel van clubkampioen op de velden van tennisvereniging de Kienehoef. Dit jaar was het een speciale editie voor het toernooi en de club, omdat de L. van den Biggelaar Installatietechniek alweer 20 jaar trouwe hoofdsponsor van het toernooi is. In de twee weken tijd hebben 234 spelers, 322 wedstrijden gespeeld verdeeld over 34 onderdelen. Na afloop van de partijen mogen 35 leden zich het hele jaar clubkampioen noemen. De organisatie kan met trots terugkijken op een zeer succesvol toernooi.

De jongste jeugd mocht zondag het spits afbijten op het Centre Court en zij hebben er een showtje van gemaakt. Fiene, Lola, Mila streden samen met de jongens Willem, Niels, Tygo en Tijn in de categorie Rood. Na de poulewedstrijden won Willem van Niels en Tygo van Tijn in de halve finale. Willem won uiteindelijke de spannende finale met 7-4 van Tygo.

Daarna was het tijd voor de Open categorie, met als eerste de Heren enkel tussen Evert Pluk en Ruben Plaat. Ruben wist aan het begin een kleine voorsprong op te bouwen, maar uiteindelijk was het Evert die de eerste set pakte. In de tweede set bleef het lang spannend, totdat Ruben op het juiste moment toesloeg en een derde set wist te forceren. In de laatste set bleek de ervaring van Evert doorslaggevend en won hij deze boeiende finale.

Ook werden er op deze zondag twee dubbel finales gespeeld. De Gemengd en Heren dubbel stonden op het programma. In de Gemengd dubbel namen Lisanne Passier en Evert Pluk het op tegen Alex Quinten en Maike Pluk-van Rodijnen. Lisanne en Evert wisten de partij te winnen in drie sets. Bij de Heren dubbel wisten de huidige trainers Nûlleke Pluk en Mark Pluk in twee sets af te rekenen met Koen van Kessel en Alex Quinten.

Vriendentoernooi
Zondag 19 juni organiseerde TV de Kienehoef het jaarlijkse vriendentoernooi. Het toernooi biedt iedereen de kans om een dag met en tegen vrienden te tennissen, ongeacht of zij lid zijn van de club. Zo kan iedereen op een sportieve en gezellige manier kennis maken met de sport. De hele dag door werden er in de 11 vriendenpoules korte wedstrijdjes gespeeld op het park. Na de poulefase mochten alle duo’s het opnemen tegen de nummers 1, 2, 3 en 4 uit andere poules. Hierbij konden de spelers een prachtige oorkonde van bijzondere tennisprestaties winnen.