Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Nijnsel geen (Hooge)loon naar werken

Sport Sport

Nijnsel - Een aantal maanden geleden werd de thuisploeg nog behoorlijk afgedroogd door de gasten. Het was in de Kempen een troosteloze bedoening zonder publiek op een mistroostige middag. Maar nu was het een donderdag, een mooie lenteavond en Nijnsel had er zin in. De bezoekers staan nog steeds bovenin maar het zicht op de titel is vertroebeld.

Nijnsel startte om 20.15 uur en het is altijd even billenknijpen want een vroege achterstand is geen uitzondering. Die bleef echter uit. De gasten hadden wel meer balbezit, zoals vaker, maar de Nijnselse defensie stond goed opgesteld. Al doende leert men. Er kwamen wat kleine kansjes voor het in het zwart gestoken Hoogeloon maar de betrouwbare Nijnselse goalie werd daardoor niet echt verontrust. Net voor de rust een vlammend schot van Stefan van Zutphen dat via de binnenkant van de paal echter opnieuw het veld in caramboleerde. Wat een mooi moment maar zonder het gewenste resultaat.
Na de rust meteen een goede aanval van de gastheren. De keeper kreeg de bal niet onder controle en Rens Hoppenbrouwers gleed uiteindelijk de bal binnen. De VAR werd nog even ingeschakeld maar Roger Schmidt keurde het doelpunt goed. Hij heeft toch meer zicht op dit soort situaties als op strafschoppen. 1-0, een verrassende maar niet minder mooie tussenstand. Maar het was nog lang…. Te lang eigenlijk. Een kwartier later gaf een Hoogeloner een goede steekpass die doeltreffend werd afgerond. En dat gaf de Hoogeloonse burger moed zodat de thuisclub alle zeilen moesten bijzetten. Dat verliep best succesvol tot een minuut of vijf voor tijd. Een van de gasten leverde een mooie kopbal af die laag in de linkerhoek verdween en waar Youri Dortmans niet meer bij kon; 1-2. Nijnsel probeerde daarvoor en daarna nog wat succesvolle uitbraken te forceren maar die strandden alle in schoonheid. Einduitslag 1-2. En omdat ‘concurrent’ Reusel Sport verrassend won bij RPC/Ruud van der Rijt viel definitief het doek voor Nijnsel Heren 1 in de derde klasse. Degradatie is een feit en daarom zullen de geelblauwen het volgend seizoen hun opwachting maken in de vierde klasse.
Aanstaande zondag reist Nijnsel af naar volksclub Gestel in Zuid-Eindhoven dat nog punten nodig heeft om de nacompetitie te ontlopen.