Een spelsituatie ui de wedstrijd van Attaque 2.
Een spelsituatie ui de wedstrijd van Attaque 2.

Attaque 2 ziet voorsprong slinken na gelijkspel

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Attaque 2 had de mogelijkheid om in de voorlaatste speelronde het kampioen binnen te halen. De mannen speelden tegen nummer vijf JCV 2, terwijl concurrent TTCV 5 tegen hekkensluiter TTVE 2 speelde.

Een vroegtijdig kampioenschap kon bewerkstelligd worden als de Rooienaren een punt meer zouden pakken dan de Veghelse concurrent. Nick van Galen en Henry van Casteren startten sterk met een overwinning. Niels Braams leek er 0-3 van de maken, maar zag een voorsprong omgedraaid worden. Het dubbel Nick/Niels bleek zoals vaker dit seizoen een puntenpakker te zijn, waardoor de stand 1-3 was. Het was vervolgens aan Nick om het vierde Rooise punt te pakken en dat deed hij eenvoudig. Toch sloeg het momentum om naar Vughtse kant. Er gingen twee punten onbeantwoord richting JCV. Niels wist nog wel het vijfde punt op het bord te zetten. Nick kon een kleine overwinning veiligstellen, maar kon niet doordrukken bij een 2-1 voorsprong. Henry kreeg een tweede kans om de overwinning binnen te halen, maar ook hij kwam net tekort. De ontmoeting eindigde uiteindelijk in een 5-5 gelijkspel. TTCV won met 9-1 en dus is het gok geslonken naar vijf punten. Attaque heeft aan een 5-5 gelijkspel tegen Never Despair aanstaande vrijdag genoeg.

Attaque 3 verliest geflatteerde degradatiekraker
Attaque 3 kon afgelopen vrijdag aan de bak tegen Valkenswaard 4, dat in de ranglijst gelijk staat met het Rooise team. Beide teams bleken direct gelijkwaardig te zijn. Cliff van Driel verloor de eerste partij met 11-9 in de vijfde game naar Valkenswaard. Robert Wielink speelde verdienstelijk in zijn eerste pot, maar kon ook niet winnen. Bram Marinus wist het eerste Rooise punt te pakken. Het dubbel ging ook gelijk op en ook deze keer verloor Attaque met 11-9 in game vijf. Valkenswaard liep daarna uit naar 4-1. Voor het Rooise team was het tijd om karakter te tonen, en dat deed het. Bram en Robert maakten het tweede en derde punt voor Attaque. De laatste drie partijen konden alle kanten op: Bram verloor met 14-12 in de vijfde game, Cliff won met 11-8 in de vijfde game en Robert verloor met 15-13 in de vijfde game. Dit alles resulteerde in een 6-4 nederlaag, waar met een beetje geluk met dezelfde cijfers gewonnen had kunnen worden. De Rooienaren moeten vrijdag tegen de koploper kijken of ze twee punten meer kunnen maken dan Valkenswaard, anders is degradatie een feit.