Afbeelding

Topper Veldhoven – Attaque eindigt in gelijkspel

Sport Sport

Sint-Oedenrode - De topper in de derde klasse poule F is geëindigd in een 5-5 gelijkspel. Het Rooise vaandelteam blijft zo in de titelrace, al hoopte het team het gat te dichten.

Het verschil tussen koploper Veldhoven en nummer twee Attaque was voorafgaand aan de ontmoeting twee punten. Een 6-4 overwinning zou voor Attaque betekenen dat het de koppositie zou overnemen van zijn rivaal. Dat bleek nog een flinke klus te worden. Vanaf het begin van de avond werd al duidelijk dat het een spannend affiche zou gaan worden. Menno van Os leek het eerste punt te pakken, maar ging op een nogal ongelukkige manier in vijf games onderuit. Dirk Kastelijn wist vervolgens wel overtuigend het eerste Rooise punt op het bord te zetten. Leon Huijberts ondervond kwetsuur aan zijn rug en dat vertaalde zich in zijn partij. Hij verloor dan ook. Gelukkig was het toen tijd voor het dubbelspel. De Rooienaren verloren er dit seizoen nog geen en ook deze keer ging dit punt de Rooise kant op. Het was aan Menno om de eerste Rooise voorsprong op het bord te zetten en dat lukte ook, 2-3. Veldhoven kwam wel direct weer terug naar 3-3. Het leek de opmaat naar het verdere verloop van de avond. Punten gingen om de beurt naar beide ploegen. Zo pakte Attaque met Dirks tweede overwinning als eerste een vierde punt. De niet fit ogende Leon bleef daarna met lege handen achter en de stand werd 4-4. Menno verzekerde vervolgens minimaal een gelijkspel na een zwaarbevochte zege. Het was aan Dirk om een overwinning en de koppositie te pakken. De wedstrijd kreeg vijf games, waarin Dirk uiteindelijk net aan het kortste eind trok. Eindstand: 5-5.

Attaque 2 wint opnieuw ruim, titel lijkt in zicht
Voor Attaque 2 is het vooral belangrijk om geen uitglijders te begaan. Tegenstander Taverbo 7 is een team waartegen dit zou kunnen gebeuren. Attaque 2 ging voortvarend van start. Nick van Galen won zijn partij in vier games, Henry van Casteren won na vijf games zijn partij en ook Niels Braams won in vier. De Rooienaren pakten een goede voorsprong, maar moesten wel scherp blijven, wat ze ook deden. Het dubbelspel werd in drie games gewonnen en Nick deed hetzelfde in zijn tweede enkelpartij, waardoor er halverwege de avond een 0-5 voorsprong voor Attaque 2 was. Niels kwam daarna wel in de problemen, maar rechtte zijn rug en pakte het zesde punt. Bij Henry leek er vervolgens ook niks aan de hand, totdat hij een kuitblessure opliep. Deze bleek zo ernstig te zijn, dat hij niet verder kon, een aderlating voor de Rooise ploeg. Nick en Niels moesten echter gewoon door en deden precies waarop ze zelf hoopten: overtuigend winnen. In theorie kenden de mannen dus een foutloze avond, maar moesten ze toch twee punten aan de Boxtelnaren laten. Toch liepen de mannen met een 2-8 zege weer een punt uit op concurrent TTCV, dat nu op 11 punten is gezet. Aanstaande vrijdag is de topper tussen beide ploegen en kan Attaque in theorie al kampioen worden. Dan zou het wel 10-0 moeten worden, wat zeer onwaarschijnlijk lijkt.

Attaque 3 pakt belangrijke overwinning in strijd om lijfsbehoud
Attaque 3 heeft een andere missie: lijfsbehoud. Daarvoor moet er afstand gedaan worden van de laatste plek. Op papier zou dat een flinke klus moeten zijn tegen tegenstander Veldhoven 10. Attaque 3 ging echter gedurfd van start op maandagavond: Robert Wielink won verrassend zijn eerste partij. Rick Eisenburger wist daar geen vervolg aan te geven. Bram Marinus daarentegen, won relatief eenvoudig van de Veldhovense kopman. De toon was gezet, en daar bleef het niet bij. Het dubbel ging de Rooise kant op en Robert verraste voor een tweede keer. Nadat Bram ook zijn tweede partij won stond het ineens 1-5 voor de Rooise ploeg, een luxe die het team dit seizoen nog niet gewend is. Veldhoven deed vervolgens wel wat terug, maar Bram stelde de overwinning veilig en bleef foutloos. Robert kon niet verrassen tegen de kopman van Veldhoven, maar Rick wist er op de valreep nog een zevende punt aan toe te voegen. Dit alles resulteerde in een 3-7 overwinning, waardoor het team nu op onderling resultaat de vijfde plek bezet. De komende twee speelrondes speelt het team tegen de twee directe concurrenten en zal er veel duidelijk gaan worden.