VV Nijnsel terug bij af

Nijnsel - Wie dacht dat na het gelijkespel van afgelopen donderdag thuis tegen Hapert het lek boven was, kon afgelopen zondag in Budel ervaren dat het (nog) niet zo ver was. De bezoekers leden een kansloze 5-1 nederlaag tegen de ploeg waartegen destijds het eerste wedstrijdpunt werd behaald en die nog steeds een van de onderste plaatsen bezet.

De wedstrijd begon een halfuur te laat omdat de scheidsrechter van dienst bij de warming up last kreeg van zijn onderbeen en aangaf dat hij geen volledige wedstrijd kon fluiten. De thuisclub trommelde een lokale scheids op die weliswaar geblesseerd was maar wel op de weg terug.
In eerste instantie ging de wedstrijd gelijk op met een licht overwicht voor de in het oranje gestoken gastheren. In de 18e minuut stootte op rechts een Budelse speler door die enigszins onbeholpen in de zestien tot staan werd gebracht. En dat betekent in de regel dat de bal op de stip word gelegd, ook nu. En er volgde een onberispelijke 1-0. De gastheren opereerden net iets feller, net iets gretiger dan de gasten. Nijnsel verscheen ook wel af en toe in de zestien maar toonde daar onvoldoende daadkracht. In de 38e minuut een niet verkeerde gelijkmaker maar helaas, randje buitenspel….. In de 40e minuut een overtuigende aanval van de thuisploeg die solide werd afgerond; 2-0. Dat was een mooie opsteker voor de oranjehemden net voor de rust.
Na de thee ging het, zoals vaker, verder bergafwaarts. Veel persoonlijke fouten en niet of onvoldoende adequaat ingrijpen. En dan kan het snel gaan. In de 60e minuut viel de 3-0. Niet veel later, jawel!, de 3-1. We zoeken nog even uit of Stefan Hulsen de trekker overhaalde of dat de vijandelijke doelman de bal in zijn eigen doel sloeg. We komen daar nog op terug als we de beelden hebben bekeken. Een opleving? Neen. Want niet veel later ondernam een niet al te snelle Budelaar een solo die hij tot zijn eigen verbazing succesvol afrondde: 4-1. Amper vijf minuten later verscheen de eindstand op het scorebord; 5-1. Aan de ruime kant maar met een redelijke schotloosheid voorin en matig verdedigen achterin en op het middenveld kan dit tegen een gretige tegenstander die onderin weg probeert te komen zomaar gebeuren.
En Nijnsel blijft daarmee redelijk troosteloos onderin hangen. Aanstaande donderdag komt Wilhelmina Boys op bezoek (20.00 uur) en dan moet onze geelblauwe brigade er weer staan. En aanstaande zondag opnieuw thuis en dan tegen Bladella, een ploeg die met gezwinde spoed naar de (sub)top is geslopen.