Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 4a909e
Foto: Jos van Nunen
Sport

Veldtoer- en wielrentocht TWC Dommeldal

  Sport

Sint-Oedenrode - Op zondag 15 september a.s. houdt Trim Wieler Club Dommeldal uit Sint-Oedenrode een Veldtoer- en Wielrentocht. De veldtoertocht  wordt over een afstand van 25, 35, 45 of 65 kilometer verreden in de bossen van Son en Breugel, Laarbeek, Lieshout en Sint-Oedenrode. De route van september heeft een nieuwe lus gekregen die richting Lieshout gaat, de lengte is hierdoor 65km geworden.

De route is in duidelijke samenspraak met Staatsbosbeheer en de gemeenten bepaald en hiervoor is dan ook volledige toetstemming verkregen. De tocht wordt onder auspiciën van De Nederlandse Toer Fiets Unie georganiseerd. De deels vernieuwde route wordt op een duidelijke manier met fel gekleurde kunststof pijlen aangegeven, zodat het voor iedereen duidelijk is hoe de route loopt.
De route gaan nog meer als voorheen over onverharde paden. Tijdens de tocht is er nog gelegenheid om te kiezen voor de te fietsen afstand. Halverwege de tocht is er een pauzeplaats waar de deelnemers onder het genot van een drankje en een hapje bij kunnen komen van hun inspanningen. Voor de deelnemers aan de langste route (65km) is er zelfs een tweede pauzeplaats ingericht. Na afloop van de tocht is er de mogelijkheid om de fiets af te spuiten. Ook is er bij de startlocatie een EHBO-er aanwezig om bij eventuele pechgevallen te helpen. Inschrijfgeld bedraagt 4,00 euro voor leden van de NTFU en 5,00 euro voor niet leden, ongeacht welke afstand men fietst. Start en finish vinden plaats bij de Vresselse Hut, Vresselseweg 33 tussen Son en Breugel en Nijnsel. Starten kan vanaf 8.30 uur tot 10.00 uur. De startlocatie wordt doormiddel van bebording vanuit de invalswegen duidelijk aangegeven. Auto's kunnen aan de overkant van de startlocatie op aanwijzing van de organisatie worden geparkeerd. Aan de wandelaars, mensen die hun hond uitlaten en andere gebruikers van het bos wordt vriendelijk gevraagd rekening te houden de extra drukte in de bossen op zondagmorgen.

De wielrentocht kent twee variaties. Een route van 65 en 97km via rustige invalswegen. Halverwege de route is er een mogelijkheid tot het nemen van pauze. Voor meer informatie over de veldtoer- en wielrentocht kunt u terecht op telefoonnummer: 06-21550955 of op www.twcdommeldal.nl.
De vereniging beheert ook een vaste mountainbikeroute, aangelegd in de Vresselse bossen tussen Nijnsel en Mariahout van ca. 33 km. lengte. Deze route wordt maandelijks gecontroleerd door leden van de vereniging om te kijken of er mankementen zijn. Boomtakken en overhangende bramentakken worden verwijderd en kapotte of ontbrekende routebordjes worden dan vervangen, zodat het voor iedereen die gebruik maakt van de route duidelijk is hoe de route loopt. Startpunt van de "Vresselaarroute" is eveneens de Vresselse Hut.

TWC Dommeldal bestaat uit ongeveer 45 leden waarvan de helft vooral op de weg fietst en de andere helft de voorkeur geeft aan het mountainbiken. Door de week rijden de mountainbikers op woensdagavond hun ronde en de wegrenners rijden op woensdagmiddag een ronde van 60 km. In het weekend gaan beide groepen hun eigen weg en rijden dan een tocht in de omgeving of in Limburg of de Ardennen. Een maal per jaar gaat de hele vereniging een weekend naar de Ardennen of elders om daar twee dagen te fietsen. Twee maal per jaar wordt er een veldtoertocht georganiseerd. Is uw interesse gewekt om meer te weten te komen over de activiteiten van TWC Dommeldal neem dan contact op met Dennis de Bruin. 06-21550955

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!