Afbeelding

Rhode verliest topper tegen Boekel Sport, 1-0

Sport

Sint-Oedenrode - Rhode had zondag met een overwinning of een gelijkspel met een flinke voorsprong de winterstop in kunnen gaan. Boekel Sport liet het echter niet zo ver komen. Al snel kwam Boekel op voorsprong en het lukte Rhode niet om ook te scoren. Boekel Sport verkleinde daarmee de achterstand tot 2 punten, terwijl ook Volkel, Nulandia en Stormvogels wisten te winnen, zodat die ook allemaal op 4 punten komen. Dat belooft dus een spannende tweede helft van de competitie te worden.

Rhode begon goed aan de wedstrijd en Kyron Brus werd in de eerste minuten al drie keer in stelling gebracht. Daarna kwam Boekel Sport echter beter in de wedstrijd. In de elfde minuut leverde dit al meteen succes op. De Rooise verdediging ruimde een voorzet van links niet goed weg en Niek Schuijers profiteerde daar goed van en schoof de bal in rechter hoek: 1-0.

Pas halverwege de eerste helft kwamen er weer kansen voor Rhode. De beste kans was voor Teun Latijnhouwers, die vrij voor goal kwam, maar de bal net iets te ver voor zich uitspeelde en niet tot een schot kon komen en zelfs in het duel flink geraakt werd en het veld moest verlaten. Koen vd Zanden viel goed voor hem in, had zelf een goed kans en leverde een goede voorzet af op Tim Stewart. Vervolgens was er ook nog een kopbal van Mart Krüsemann, die net naast ging.

Rhode moest zonder Tim Stewart aan de tweede helft beginnen, hij was vlak voor rust ook geblesseerd geraakt. Rhode begon niet scherp genoeg aan de tweede helft, Boekel Sport was veel gretiger, won meer duels en profiteerde bijna van een paar slordigheden achterin. Maar net als voor rust kwam Rhode in het tweede gedeelte weer op stoom. Er kwamen diverse kansen. In de 72e minuut was Rhode tot driemaal tot heel dicht bij een doelpunt en een minuut later opnieuw toen een bal, uit een voorzet van Koen vd Zanden, nog op de doellijn gestopt kon worden.

Er kwamen vervolgens nog wel een aantal kansen, maar de keeper van Boekel Sport gaf geen krimp en hield de punten in eigen huis. Misschien had Rhode wel een puntje verdiend, maar Boekel Sport kreeg wel een beetje loon naar werken.

Voor Rhode begint nu de winterstop. Als het weer meewerkt wordt de competitie op 24 januari weer hervat met de thuiswedstrijd tegen FC Uden en de week daarna is er weer een thuiswedstrijd tegen Nooit Gedacht. Voor de lagere elftallen is er komende zondag een beperkt inhaalprogramma en ook op zondag 31 januari, zij beginnen dan weer aan de competitie na carnaval op 14 februari.

Wildrikken en -pokeren
Donderdagavond wordt het jaar afgesloten met het wildrikken en -pokeren. Dit is elk jaar altijd een hele gezellige avond, alle leden, ouders en supporters zijn van harte welkom. Aanvang: 21:00 uur. De eerste activiteit in 2016 is de Nieuwjaarsreceptie, deze zal zijn op zondag 3 januari, aanvang 15:00 uur.