De mannen gaan samen het avontuur aan.
De mannen gaan samen het avontuur aan. Foto:

Rooienaren nemen deel aan de Noordkaap Challenge

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Vanaf vrijdag 9/12 nemen twee Rooienaren deel aan de NoordkaapChallenge 2022. Een barre tocht richting de Noordkaap met temperaturen ver beneden vriespunt tot wellicht wel min 30 graden!

De deelnemers zijn Jasper van der Heijden en Patrick van den Tillaart. Zij kennen elkaar door en door. Jasper was 10 jaar toen Patrick zijn buurman werd, dat is inmiddels bijna 25 jaar gelden. Beiden zijn werkzaam bij het Veghelse MBI De Steenmeesters en eveneens lid van BtB Sint Oedenrode. De teamnaam was daarom snel gekozen; De Rooise Stonemasters!

Zij rijden de tocht voor een goed doel. Want toen ongeveer een jaar het idee ontstond hieraan deel te gaan nemen werd direct gezegd dat zij dit niet zomaar zouden willen doen. Het goede doel waar zij voor rijden is KWF kankerbestrijding. Kanker raakt ons allemaal. Jaarlijks sterven er zo’n 45.000 mensen aan de gevolgen van kanker! Hiermee is de ziekte in Nederland doodsoorzaak nummer 1. Helaas zijn zij zelf zowel in de werkkring (met zeer dierbare collega’s) als privé (vrienden en familie) de laatste jaren en ook op dit moment geconfronteerd met deze ziekte. Daarom zijn zij dan ook extra gemotiveerd deze tocht hiervoor te ondernemen. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten, dat is het doel van KWF kankerbestrijding.  Immiddels hebben al vele vrienden, kennissen, klanten, leveranciers en collega’s hun ondersteuning laten zien waardoor zij goed voorbereid met de 20 jaar oude BMW X5 op pad kunnen gaan. Samen met de sponsoren dragen zij het goede doel een warm hart toe en vooral hun steentje bij. Jasper en Patrick zijn te volgen via noordkaapchallenge.nl/teams/183/de-rooise-stonemasters.