Om de haverklap onverwachte wendingen bij Tortelduifjes en oude kraaien van Klavertje Vier
Om de haverklap onverwachte wendingen bij Tortelduifjes en oude kraaien van Klavertje Vier Foto: Hans van den Wijngaard

‘Tortelduifjes en ouwe kraaien’ :Geld en intrige vieren hoogtij

Roois nieuws

Siint-Oedenrode - Geld, liefde, afgunst en slinkse streken het komt allemaal aan bod in ‘Tortelduifjes en ouwe kraaien’ dat gisterenavond na meer dan tweeënhalf jaar vertraging in première ging. Een uitvoering van het toneelstuk van Maurits Keyzer. De grote zaal van De Beckart in Nijnsel was helemaal gevuld en het publiek genoot hoorbaar van de onverwachte wendingen die zich keer op keer op het toneel voordeden.

‘Tortelduifjes en ouwe kraaien’ vertelt het verhaal over mevrouw Goedhart, een lieve en schatrijke bejaarde vrouw. Haar kinderen zijn te lui om voor haar te zorgen. Ze besteden het liefst zo min mogelijk tijd aan haar. Daarom hebben ze hun moeder opgezadeld met een onuitstaanbare werkster en een lamstraal van een klusjesman. Deze twee schurken profiteren op schandalige wijze van de oude vrouw. Maar gelukkig krijgt mevrouw Goedhart veel steun van haar schattige buurmeisje en…… van een geheime liefde!

Voor Betsie School, die de hoofdrol van mevrouw Goedhart invulde was het een bijzondere voorstelling, haar vijfentwintigste opvoering voor Klavertje Vier. Bij toeval en na lang aandringen speelde ze haar eerste rol tijdens het honderdjarige bestaan van de NCB eind jaren negentig. Het NCB-toneel, was de voorganger van Klavertje Vier. “Dat ik vijfentwintig jaar later nog steeds zou spelen en dat het zo leuk is, had ik toen niet durven dromen”, zegt Betsie daar nu over.

Lees woensdag het hele verhaal in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding