Afbeelding
Foto:

Industrieterrein Nijnsel twee AED’s rijker

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Het industrieterrein in Nijnsel is twee AED’s rijker. Dit is een gezamenlijk initiatief van de bedrijven Cibdol en Hellings Machinebouw. Eén AED is aan de achterzijde van het pand van Cibdol aan de Handelsweg geplaatst.. De tweede AED hangt aan het pand van Hellings Machinebouw aan de Gildenstraat. Beide AED’s zijn 24/7 per dag toegankelijk.

Paul Hellings en Samira Ramshai sloegen de handen ineen om AED’s aan te schaffen. Paul Hellings hierover: “Het bedrijventerrein in Nijnsel barst van de bedrijvigheid. Veel bedrijven hebben meer dan vijf medewerkers in dienst. Deze bedrijven ontvangen klanten en leveranciers, dagelijks zijn er dus veel mensen op en rondom het bedrijventerrein aanwezig. We willen op deze manier bijdragen aan de veiligheid van Nijnsel in het algemeen en het bedrijventerrein in het bijzonder.” 

Met de aanschaf van deze AED’s is de dekking op het industrieterrein optimaal. Naast de apparaten die nu bevestigd, zijn er in Nijnsel nog vijf andere locaties met een AED. Daarmee is er riante dekking in het kerkdorp. De overlevingskans bij plotseling hartfalen wordt aanzienlijk vergroot als er tijdig hulp wordt geboden met een AED. 

Stichting Rooi Hartsafe plaatst en onderhoudt AED’s in Sint-Oedenrode en ondersteunt het telefonisch oproepsysteem van HartslagNu. Als via 112 een melding van een hartstilstand binnenkomt, roept het systeem burgerhulpverleners op die in de buurt van het slachtoffer zijn. Zij krijgen het bericht om te reanimeren of om eerst de dichtstbijzijnde AED op te halen. Zo krijgt het slachtoffer snel de juiste hulp terwijl de ambulance onderweg is. Sint-Oedenrode telt op dit moment 83 AED’s, waarvan er 64 stuks 24/7 beschikbaar zijn.