Afbeelding

Met Carnaval terug naar de Middeleeuwen…

Roois nieuws
Op een ludieke, spectaculaire wijze is het bruidspaar van het themahuwelijk 2015 in Papgat bekend gemaakt. Tijdens de prinsenzitting werd een prachtig filmpje vertoond over hoe het bruidspaar elkaar leerde kennen en wat voor inspanningen de bruidegom zich moest getroosten om uiteindelijk zijn huwelijksaanzoek te mogen doen.

Het themahuwelijk is één groot openbaar toneelspel. Uit het filmpje blijkt dat we dit jaar bijna professionele acteurs als bruidspaar en familie krijgen. Dat belooft dus veel goeds voor deze carnavalsdinsdag..! Het bruidspaar heeft eigenlijk geen introductie nodig. De “Weledelbreedgestelde Margaretha der Deurdouwers Jonkvrouwe der Oude Gasthoeve” is natuurlijk Marga van Acht. Bekend van de prinsenzittingen en al haar typetjes tijdens carnaval. Zij is getrouwd met Harco met wie zij 3 zoons en een dochter heeft en een prachtig kippenbedrijf runt. “Wiljum Loeihart” is Wilco van Berkel. Hij is getrouwd met Carly en met haar heeft hij een zoon en een dochter. Wilco is lid van De Narrekap en doet ook mee aan de prinsenzittingen. Hij verdient de kost als politieagent. Een fantastisch koppel dus. En als het Ritaplein in Boskant er tijdens de carnaval nog net zo bij ligt als nu, dan is het plaatje compleet en hebben we ook nog een perfect middeleeuws decor zodat de bruiloft helemaal niet meer stuk kan..!
Wilt u alle spannende belevenissen niet missen dan bent u van harte welkom op 17 februari. U kunt dan getuige zijn van het huwelijk en alle hilarische taferelen die daarmee gepaard gaan. Ook kunt u “actief” meedoen door deel te nemen aan de “Bourgondische maaltijd”. Voor degenen die dit willen zijn via partycentrum “De Vriendschap” kaartjes te reserveren. In een volgende editie van deze krant onthullen we meer pikante details over het bruidspaar en het programma van deze dag.