vv Nijnsel/TVE Reclame in ban van PlayBackShow

Roois nieuws
Afgelopen zondag was het een drukte van jewelste op en rondom sportpark Den Eimert van vv Nijnsel/TVE Reclame. Centraal stond de Nieuwsjaarsreceptie, maar het bestuur vond het een goed idee om daarnaast nog wat trainingsactiviteiten te ontwikkelen voor hen die het (te) zichtbare surplus aan oliebollen en champagne wat naar de achtergrond wilden verdringen.

Sonja Bakker werd nog gevraagd voor een workout maar die was verhinderd (diarree en uitbuiken). Na het trainen was er volop gelegenheid om erwtensoep en biologische appelbeignets te consumeren, zodat de gewichtsafname niet al te drastisch zou zijn. ‘Niet goed,’ zeggen artsen.
De nagelnieuwe voorzitter van vv Nijnsel, Wil Kremers, sprak de talrijke leden toe en stak zijn ambities en die van de club niet onder stoelen of banken. ‘Uitdagingen genoeg,’ zo gaf hij aan, nu over vijf maanden begonnen moet worden met de aanleg van een kunstgrasveld en het eerste team een rol van betekenis lijkt te gaan spelen om de bovenste plaatsen in de vierde klasse. Succescoach Theo Hageman wil zijn periode als hoofdman natuurlijk zo goed mogelijk afsluiten voordat hij naar het ambitieuze FC de Rakt vertrekt. In 2015 viert de veteranenafdeling haar 50-jarig bestaan en ook dat zal niet bepaald onopgemerkt voorbij gaan. Voorzitter René Voss denkt onder meer aan het organiseren van een groot(s) toernooi om de Erdinger Cup. In augustus is vv Nijnsel gastheer voor de strijd om de MooiRooi Cup. Een nieuwe traditie is het jaarlijks huldigen van de jubilarissen. Er stonden er in 2014 tien op de rol met als uitschieter best wel warme bakker Rien van den Eertwegh die maar liefst al 60 (!) jaar op de ledenlijst prijkt. Een prachtige mijlpaal voor dit betrokken en sympathieke lid van het eerste uur.

Petra Kossen Clubvrouw van het Jaar
Een laatste belangrijk onderdeel van deze sfeervolle middag was de bekendmaking van de Clubman/Clubvrouw van het Jaar. Vanaf half december konden de leden via de website stemmen op hun favoriete vrijwilligers/ster. Hier werd veel gebruik van gemaakt. Van de ongeveer 140 vrijwilligers mochten er ruim veertig op minimaal één stem rekenen. Met een ruime meerderheid kwam deze eretitel in handen van Petra Kossen, een Clubvrouw dus, na een periode van vele Clubmannen! Zij volgde hiermee Paul van der Rijt op, Clubman van 2013. Riek de Brouwer was de laatste Clubvrouw, maar dat is alweer vele Clubmannen geleden. De leden waarderen haar tomeloze inzet voor de kantine, met name op de zaterdag, maar daarnaast ook op de donderdag en de zondag. Ook bij extra activiteiten in de kantine doe je nooit vergeefs een beroep op haar. Een Clubvrouw in hart en nieren, met een groot Nijnsels Clubhart, daar is iedereen het over eens. De hulde viel een geëmotioneerde Petra dan ook terecht ten deel. Echtgenoot Nico, zelf ook gehuldigd vanwege zijn 40-jarige lidmaatschap, deelde in de feestvreugde.

Komend weekend PlayBackShow
Als het stof van de Nieuwjaarsreceptie is opgetrokken, worden alle registers opengetrokken voor de organisatie van de PlayBackShow. Er wordt op veel plaatsen en voornamelijk achter gesloten deuren al enige tijd volop geoefend en dwaalsporen uitgezet. Een aantal teams doet een serieuze gooi naar de hoofdprijs en dan gaat het toch vaak om de laatste details. De jury wordt steeds professioneler en dus ook strenger. Het aantal vrouwelijke deelnemers blijft ook maar stijgen, eens kijken of het entertainmentgehalte op de bühne even hoog is als op het veld op zondag…….
Op vrijdag 9 januari wordt het podium vrijgemaakt voor de senioren van voetbal en korfbal, evenals de hoogste juniorenteams. Als je om 20.00 uur binnen bent heb je een prima plek die strategisch ligt tussen het podium en de bar. Dat is toch wel waard.
Op zondag komt de jongste en minder jonge jeugd aan bod, dit spektakel begint rond de klok van half twee. Altijd een prachtige middag met al dat jeugdige en onbevangen talent. En natuurlijk wordt de traditie in stand gehouden dat ook de winnaar van vrijdagavond deze middag optreedt.
Kortom, de organisatie heeft opnieuw alles in het werk gesteld om voor de leden en andere belangstellenden van Nijnsel en verre omstreken een muzikaal spektakel te organiseren. En dat is deze mensen wel toevertrouwd, gedreven als ze elk jaar weer zijn onder de bezielende leiding van Erik Hoppenbrouwers, die al vele jaren de regie stevig in handen heeft en ook nog eens zijn 40-jarig lidmaatschap van de club viert.