Klimroos te sterk voor KV Rooi

De speelsters van KV Rooi kregen voorafgaand aan de wedstrijd opdrachten van de coach, waaronder: felheid, overtuiging en wilskracht de belangrijkste woorden van waren. In de eerste minuten van de wedstrijd kreeg KV Rooi onterecht een strafworp tegen waardoor ze achterkwamen met 0-1.

Echter wist Maud van der Vleuten enkele minuten later te scoren en de 1-1 op het scorebord neer te zetten. Daarna zakte KV Rooi in met als gevolg dat door Klimroos een gat werd geslagen van 4 doelpunten. De stand was daarbij 1-5. De aanval wist niet te scoren en miste belangrijke kansen. Dit gintegenstelling tot Klimroos die de kansen die ze hadden zuiver benutten. In de 30ste minuut kreeg KV Rooi weer wat vertrouwen door een mooi doelpunt, via een doorloopbal, van Dirkje van Heesch. Deze zette de score op 3-6. De ruststand was 3-7. KV Rooi liep al de gehele wedstrijd achter de feiten aan waardoor het niet gemakkelijk was om nog een inhaalslag te maken. Na de rust scoorde Klimroos 2 korte kansen achter de korf wat het gat tussen beide ploegen nog groter maakte. De stand kwam daarmee op 10-3. Na de 10-3 wist KV Rooi zich terug te knokken door middel van 2 mooie afstandsschoten. Echter was het voor KV Rooi al te laat en was het Klimroos die gedurende de wedstrijd het meeste initiatief nam. De eindstand was 9-12. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen en speelt KV Rooi thuis in de Streepen tegen Bladella.