Rooise Imkers babbelen over bijen

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - In Rooi is een kleine maar zeer actieve en enthousiaste groep imkers actief, "De Rooise Imkers". Zij verzorgen op woensdagavond 25 juni om 20:00 uur een presentatie over het interessante leven van de bij en het imkeren. Het is een introducerend verhaal dat wél interesse, maar geen voorkennis van het publiek vereist.

De imkers vertellen de belangrijkste wetenswaardigheden over de bijen en leggen uit hoe het bijenjaar eruit ziet. . Vragen die beantwoord zullen worden zijn bijvoorbeeld: Waarom zijn de bijen belangrijk? Waarom worden ze bedreigd? Heb je ooit van de bijendans gehoord? Wist je dat de koninginnen speciaal gekweekt worden? Hoe kunnen we ze als imkers en IVN helpen? Normaal gesproken zijn er veel vragen en reacties uit de zaal, dus het belooft een interessante avond te worden te worden! woensdag 25 juni van 20:00 tot 22:00. De presentatie is bij de Handboogvereniging, Industrieweg 18 in Nijnsel.
Vooraf wat huiswerk maken? Kijk dan bijvoorbeeld even op de website www.bijenhouders.nl of zoek op youtube naar filmpjes over de “bijendans” of “koninginnenteelt”. Tip: Heb je de nieuwe Bijenradar app al gedownload? http://www.natuurenmilieu.nl/projecten/bijenradar/