Afbeelding

Ollandia sluit seizoen 2013-2014 groots af

Roois nieuws
Olland - Het eindejaarsfeestje dat sinds jaar en dag bij Ollandia wordt gehouden voor alle vrijwilligers is uitgegroeid tot een grote happening. Dat bleek zaterdagavond wel, toen de kantine van onze vereniging zich vulde met de genodigde sponsoren, ereleden, een groot aantal vrijwilligers aangevuld met een groot aantal leden die er graag bij wilde zijn. Bekend was dat Ollandia op deze avond na 3 succesvolle seizoenen officieel afscheid zou nemen van trainer/coach Gerard van Zutphen.
Een gegeven waar de voltallige selectie voor naar de kantine was gekomen, om hiermee te onderstrepen hoe bijzonder en uniek persoon Gerard van Zutphen was, is en altijd voor ons zal blijven aldus aanvoerder Carlo Siemons.

Afscheidswedstrijd
De avond begon om 18.00 uur met een afscheidswedstrijd voor Bart van den Tillaart en Ruud Hagelaars. Beide heren hadden aangegeven vanaf volgend seizoen plaats te maken in de selectie voor onze aanstormende talenten. De wedstrijd werd hen aangeboden door hun collega spelers van het 1ste en het 2de elftal, leuk en sportief initiatief. De wedstrijd werd nipt gewonnen door ons huidige 1ste elftal die speelde tegen het oud coryfeeën elftal van Ollandia. Niemand maalde over de einduitslag, gebroederlijk en met een brede glimlach werd de wedstrijd met veel hilarische momenten in de kantine met een pilsje in de hand vakkundig nageanalyseerd.

Afscheid Gerard van Zutphen
Door voorzitter Erik Huijbregts werden hartelijke woorden gesproken over de prettige samenwerking, mooie woorden over de manier van het terugbrengen van de spelvreugde, vreugdevolle woorden over de behaalde successen, maar vooral warme woorden voor Gerard van Zutphen als persoon. Hoe Gerard zich 3 jaar geleden nestelde bij Ollandia om samen met zijn team elke week weer vol vertrouwen te bouwen aan een nieuw Ollandia. Gerard geloofde in de talenten bij Ollandia. Dat Gerard zelf, met zijn onbevangenheid, zijn humor, zijn positieve instelling en zijn kwaliteiten om met spelers om te gaan, combineerde met zijn voetbalinzicht en de wil om te winnermentaliteit, aan de basis stond van de Ollandia successen daar twijfelt niemand aan. De beste prestatie leverde Gerard van Zutphen met zijn team op zondag 16 juni 2013. Op deze dag promoveerde Ollandia naar de 4de klasse van de KNVB. Historisch moment voor Ollandia, want in haar bijna 60-jarig bestaan had Ollandia tot dan niet op dat niveau geacteerd.

Erik Huijbregts bedankte Gerard en zijn vrouw Ardie voor de 3 mooie seizoenen.
De bloemen waren voor Ardie en Gerard kreeg een Ollandia fotoboek overhandigd, gemaakt als mooie en tastbare herinnering aan zijn trainersperiode bij Ollandia. Tevens werden Gerard en zijn vrouw 2 seizoenkaarten overhandigd die geldig zijn tot het 2024, want wij hopen je nog vaak op de Ollandse velden te kunnen begroeten aldus Erik Huijbregts. Jullie zijn altijd van harte welkom.

Dat de gasten helemaal achter de woorden van Erik Huijbregts stonden bleek uit het applaus als onderstreping van de oprechte waardering voor Gerard.




Namens de selectie nam aanvoerder Carlo Siemons het woord en met een komische noot schetste hij de bevindingen van de spelers over Gerard zijn uitspraken tijdens trainingen, voorbesprekingen en wedstrijden. Iedereen weet dat er boekjes zijn met Cruijffiaanse uitspraken, maar niemand weet nog dat er ook zo’n boekje is met Zutpheniaanse uitspraken en versprekingen. Het is gister van de pers gerold en wij als selectie willen graag het 1ste exemplaar aan Gerard overhandigen. Carlo bedankte namens de selectie Gerard voor alles wat hij voor de Ollandia selectie heeft gedaan en de manier waarop hij dat heeft gedaan. Je hebt ons naar een hoger niveau getild, ons voetballend beter gemaakt. Dankjewel. Wij beloven je dat we er vanaf nu alles aan zullen doen om te zorgen dat het niet voor niets is geweest.

In de kantine was het muisstil toen Gerard de microfoon nam voor zijn toespraak. Maar deze keer kon de altijd zo spraakzame Gerard van Zutphen niet geheel zonder emotie zijn Ollandia toespreken. Zijn speech was kort maar krachtig, dit zijn de 3 mooiste seizoenen geweest uit mijn trainingscarrière, wat ik bij Ollandia heb ervaren aan saamhorigheid, verbondenheid, clubgevoel en de ondersteuning die ik kreeg van bestuur en technische staf ben ik nog niet eerder tegengekomen. Het is uniek, ik heb er geen woorden voor en kan alleen maar zeggen dat ik er een geweldige Ollandse familie heb bij gekregen.

Jubilarissen
2 Jubilarissen had Ollandia dit jaar. Bart van den Tillaart en Maurice Kastelijn, beide 25 jaar lid van Ollandia. Twee vaste spelers van het vaandelteam van Ollandia met een groot Ollandia hart. De onderscheidingen werden uitgereikt door de voorzitter, en de bloemen waren voor de partners.
Als extraatje werd Tiny Vervoort gehuldigd met haar 25-jarige Ollandia loopbaan.
Samen met haar naaste collega zorgt Tiny Vervoort voor het welzijn van spelers en de Ollandia gasten. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat kleedlokalen en kantine er altijd picobello uitzien, maar dat is het natuurlijk niet. Daarvoor heb je vrijwilligers nodig met een grote Ollandia inslag, Tiny is er daar een van en dat verdient een bloemetje.

Voetballer van het jaar
Rond dit item is er altijd volop spanning onder de spelers van Ollandia. Wie heeft zich afgelopen seizoen het meest in de picture gespeeld bij de vaste supporters ?
Tom Wouters – voetballer van het jaar vorig seizoen – maakte de uitslag bekend. Voetballer van het jaar 2014 is Jos Leenderts. Jos Leenderts speelde afgelopen seizoen het meest constant. Jos is een harde werker en een grote plaag voor al zijn directe tegenstanders. Je komt hem altijd 3 keer tegen is een gevleugelde uitspraak van zijn trainer en medespelers. Dat de keuze van de keuzecommissie juist was bleek uit het grote applaus voor Jos Leenderts. Ik had er geen rekening mee gehouden maar ik vind het fantastisch dat ik hier nu mag staan. Met zichtbaar veel genoegen nam Jos Leenderts de felicitaties in ontvangst om vervolgens zijn levensgroot evenbeeld toe te voegen aan de eregalerij van beste spelers. Jos van harte gefeliciteerd.





Afbeelding
Afbeelding