Afbeelding

Ontwikkeling van het jonge kind belangrijk in Sint Oedenrode

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De gemeente Sint Oedenrode, de basisscholen en de kinderopvangorganisaties De Verbinding en Bellefleur werken intensief samen met het doel optimale ontwikkelingskansen te bieden aan jonge kinderen. Met name kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Hiertoe worden programma’s opgezet die het jonge kind spelenderwijs vertrouwd maken met zijn toekomstige overgang naar de basisschool, leerlijnen worden ontwikkeld enzovoorts.

Deze week stond speciaal in het teken van de taalontwikkeling. Maar liefst twaalf pedagogisch medewerkenden van De Verbinding en vier pedagogisch medewerkenden van Bellefleur mochten het VVE certificaat in ontvangst nemen. Het certificaat maakt hen bekwaam om ook kinderen met een taalachterstand doelgericht voor te bereiden op de basisschool, zodat ook zij met zo weinig mogelijk problemen aan de basisschool kunnen beginnen.

De cursus werd mogelijk dankzij een subsidie van de gemeente Sint-Oedenrode. De cursus omvatte acht avonden met gerichte opdrachten , waardoor de begeleiding van peuters op cognitief, sociaal emotioneel, taal- en motorisch gebied beter en doelmatiger kan worden vormgegeven.
Ouders, opvang en school werken nauw samen bij deze gerichte voor- en vroegschoolse educatie (VVE) die tijdens peuteropvang vorm krijgt; een unieke samenwerking die het jonge kind in Sint Oedenrode positief op de kaart zet. Nadere informatie bij via www.deverbinding-sintoedenrode.nl en www.bellefleurnijnsel.nl