Landelijke compostdag ook bij Van Kaathoven Valor te Sint-Oedenrode

Roois nieuws
Inwoners uit de Gemeente Sint-Oedenrode kunnen op zaterdag 22 maart tussen 10:00 en 14:00 uur gratis compost ophalen bij de composteerfabriek aan de Eversestraat 11 gelegen bij de milieustraat. Tevens zullen deze dag ook gratis zakken recyclebare kattenbakvulling gemaakt van compost worden aangeboden. Met deze actie worden de inwoners van de Gemeente Sint-Oedenrode bedankt voor hun inspanning organisch afval gescheiden aan te leveren. Op het composteerbedrijf van Van Kaathoven wordt het organisch afval tot hoogwaardige Keurcompost verwerkt en krijgen inwoners hun ingezamelde afval nu dus terug in de vorm van compost!

Sinds jaar en dag bieden burgers groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en groenafval (snoeihout, takken en gras) gescheiden van ander afval aan. Voor veel burgers is dat de gewoonste zaak van de wereld. Composteerbedrijven en gemeenten willen hun inwoners echter bedanken voor hun inzet: het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu. Inwoners wordt aangeraden er op tijd bij te zijn, want op=op. De compost is vervaardigd in de Rooise composteerfabriek aan de A50.

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Van Kattenbakvulling tot groeimix: allemaal gemaakt van gft compost
In de composteerfabriek van Van Kaathoven Valor worden ook andere producten van gft compost gemaakt, zoals een hoogwaardige kattenbakvulling en een speciale groeimix voor planten en groenten in huis, tuin of balkon – zie bijvoorbeeld www.kattengemak.nl of www.dutchflowerpower.com.

Goed voor milieu én portemonnee!
Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

Kortom: burger bedankt en ga zo door!
www.vankaathovengroep.nl