Twee woninginbraken in een weekend

Roois nieuws
Sint-Oedenrode vormde dit weekend het decor voor twee woninginbraken. Deze vonden kort na elkaar plaats. In de avond van 7 februari werd er tussen 20.45 en 21.45 uur aan de Jonker de Jegerstraat een deur opengebroken. De politie vermoedt dat dit met een breekijzer is gebeurd. De inbrekers hadden verschillende computer- en geluidsapparatuur meegenomen.

De dag daarna werd er rond 22.00 uur bij een huis aan de Witte Bleek ingebroken. De daders hadden een raam aan de voorzijde vernield om binnen te komen. Hierdoor ging het alarm af en maakten ze zich uit de voeten, zonder iets buit te maken.
Er loopt voor beide woninginbraken nog een buurtonderzoek. De politie acht de kans vrij klein dat er een verband tussen de twee zaken is. Uit statistieken is op te maken dat rond deze tijd van het jaar meestal een piek is op het gebied van woninginbraken. Volgens een persvoorlichter van de politie is hier een logische verklaring voor. “Het is vroeg donker, waardoor inbrekers meer tijd hebben. Ook laten meer mensen hun licht uit, wanneer ze van huis gaan.” Heeft u informatie over één van de zaken? Bel dan naar: 0900-8844.