Boskant wint in oefenduel met 0-2 van Avesteyn

Door het slechte weer helaas geen competitiewedstrijden afgelopen zondag. Volgend weekend speelt Boskant uit tegen VOW uit Zijtaart.

De vele regenval heeft er voor gezorgd dat het merendeel van de geplande competitiewedstrijden afgelopen weekend geen doorgang konden vinden. De clubs die in het bezit zijn van een of meerdere kunstgrasvelden moeten zich toch wel heel erg gelukkig prijzen!

Gelukkig kon Boskant 1 toch aan de bak; ze speelden op zondagmiddag een oefenduel op het kunstgras van Avesteyn. Een “oude” bekende, aangezien ze vorig seizoen nog samen met Boskant in dezelfde competitie speelden. Het veld was prima, alleen de harde (koude) wind bezorgde de spelers en ook het aanwezige publiek wat ongemak.
Boskant bleek het snelst gewend aan de grasmat; al na enkele minuten zorgde Maikel Merks met een bekeken schuiver voor de 0-1. De thuisclub ging, enigszins gesteund door de harde wind, op zoek naar de gelijkmaker. Kansen kwamen er wel, maar het vizier stond aan de zijde van de thuisploeg niet echt goed afgesteld. Bij een hele goede kans in de 15e minuut, toen een van de aanvallers vrij opdook voor het Boskant doel, was doelman Tim van Haaren er als de kippen bij om de aanval onschadelijk te maken. Tim stond onder de lat omdat de kersverse vader Erwin Brouwers (natuurlijk) andere bezigheden had.

Na rust was Boskant de betere ploeg en drukte dat ook uit in het aantal kansen dat het kreeg. In de 50e minuut had Brett Veldkamp een loepzuivere voorzet van Ron v Uden voor het inkoppen, maar z’n inzet had niet de goede richting. Zes minuten later kreeg Roy van der Linden van dichtbij een goede mogelijkheid, maar zijn inzet vloog hoog over. In de 75e minuut leek de thuisclub te scoren, maar bij een goede voorzet van rechts stond ook nu het vizier te hoog afgesteld. In de 77e minuut ging de wedstrijd op slot. Een terugspeelbal in de verdediging van de thuisclub werd door de keeper opgepakt, waardoor de scheidsrechter in dienst een indirecte vrije trap voor Boskant op de 5 meter lijn gaf. Maikel benutte de ruimte door de bal gedecideerd binnen te schieten en bracht daarmee de (eind) stand op 0-2.
Boskant 1 speelt aanstaande zondag een uitwedstrijd tegen VOW uit Zijtaart. In het algemeen een lastige tegenstander. Ondanks het koude weer zullen de mouwen toch weer eens een keer opgestroopt moeten worden!