Afbeelding

Argo

Roois nieuws
Waterpolodames Argo goed uit de startblokken

De waterpolodames zijn in hun eerste wedstrijd na de winterstop goed van start gegaan, ook al leverde dat uiteindelijk niet de overwinning op. Afgelopen weekend stond het degradatieduel tegen Aquanovio in Nijmegen op het programma, een ploeg die de punten heel hard nodig heeft om degradatie af te kunnen wenden.

Argo had niets te verliezen, ondanks het feit dat de dames uit Rooi nog geen punt heeft weten te behalen dit seizoen. Acceptatie hiervan is een feit en juist daarom ligt de uitdaging van het team van Anja van Wanrooij vooral op het vlak van leuke en leerzame wedstrijden spelen, zodat de dames voor volgend seizoen weer mee kunnen doen voor het kampioenschap.

En het werd zeker een mooi duel tegen Aquanovio, een zeer fysiek spelende ploeg die overigens al heel snel met een 3-0 voorsprong de toon wist te zetten. Argo was afgereisd met slechts 1 wissel, waardoor reserve keepster Marleen vd Wijdeven dit keer als speelster haar opwachting mocht maken. Dat deed ze zeer verdienstelijk, ze speelde in dienst van het team en wist de nodige duels te winnen. Een speelster die zowel goed kan keepen als kan spelen, dient gekoesterd te worden.

Gedurende de wedstrijd wist Argo prima terug te knokken en na het 3de part stond het zelfs 8-8. In het 4e part heeft Argo even mogen genieten van de voorsprong, maar uiteindelijk bleek Aquanovio nog een tandje bij te kunnen schakelen. De einduitslag van 13-9 geeft wel een vertekend beeld van de wedstrijd, maar geconcludeerd mag worden dat het aantal wisselspelers, of beter gezegd het gebrek daaraan, Argo de das omgedaan heeft.

Liesbeth vd Korst wist in deze wedstrijd maar liefs 5 keer het doel te vinden, de overige doelpunten van Argo werden gemaakt door Josine Raaijmakers (2x), Renske vd Burgt en Paula Smith.

C1 - Aegir: 11-2,
D1 - Aegir: 6-8,
Aqua-Novio`94 - Dames 1: 13-9,
E1 - DBD: 2-2,
E2 - De Treffers: 9-3,
Heren 1 - HZPC Horst: 5-9,
Heren 2 - Gorgo: 13-5.

Programma
Zaterdag in Z.I.B. te Best:
15:30 uur: E2 - Njord.
16:15 uur: E1 - PSV.
17:00 uur: D1 - De Treffers.
17:45 uur: C1 - Aquamigos.
18:30 uur: Heren 1 - Aquamigos.
Zaterdag Aquamar te Katwijk:
19:00 uur: Katwijk - Dames 1.

Zwemmen

Afgelopen zondag is er door 44 zwemmers van de Wedstrijdgroep deelgenomen aan de 3e Competitie wedstrijd in het zwembad ‘Den Ekkerman’ in Veldhoven. Tijdens deze wedstrijd is er 5 keer een 1e plaats, 5 keer een 2e plaats en 7 keer een 3e plaats behaald. Daarnaast zijn er 65 persoonlijke records gezwommen. Verder zijn er twee clubrecords gezwommen: Niels Rooyakkers op de 100m rugslag in 1.22.49 en Sanne Peters op de 50m schoolslag in 0.46.19.

Komende zondag staat de 3e Minioren wedstrijd op het programma die wordt gehouden in zwembad De Neul, aanvang 15.00 uur.