‘Rijk’ Armenhoef viert dertigjarig bestaan

Roois nieuws
Het was feest afgelopen weekend in de wijk Armenhoef. Groot feest, want de buurtvereniging vierde haar dertigjarig bestaan. Een mooie mijlpaal voor een club mensen die de laatste jaren aardig verjongd is.

Het speelveldje achter de brandweerkazerne was het decor van de festiviteiten. Op zaterdagmiddag vond er een barbecue plaats, ’s avonds een feest en op zondag kwam de buurt bij elkaar voor een brunch. Natuurlijk kwamen de kinderen flink aan hun trekken. Er werden leuke spelletjes met ze gedaan en bovendien werden ze aardig verwend met snoep en chips. “De sfeer in de buurt is heel goed”, vertelt bestuurslid Ingrid Bekkers. “ik heb eerst jaren in een andere wijk gewoond en dat was toch wat minder gemoedelijk. Hier loop ik vlot naar de buren als ik iets nodig heb. Hier helpen we elkaar.”

De leden hoefden niet te betalen, maar indirect hebben ze dat wel gedaan. De buurtvereniging is zeer inventief in het ophalen van geld voor de club. “We houden hier al jaren iedere week een lotto”, zegt voorzitter Henk Sierdsema. “Ieder lid van de vereniging krijgt een lotnummer waar ze voor betalen en daar spelen ze mee. Mensen kunnen kleine, maar leuke geldbedragen winnen. Bovendien spekt het de clubkas met een substantieel bedrag.” Of dat de vereniging rijk maakt op het gebied van financiën valt niet te zeggen, maar de Armenhoef is zeker rijk op een ander gebied; het is er goed leven.