Krijgt Sint-Oedenrode ook buurtpreventieteams?
Krijgt Sint-Oedenrode ook buurtpreventieteams?

Krijgt Rooi eigen buurtpreventieteams?

Algemeen

Sint-Oedenrode - Als het aan de vertegenwoordigers van verschillende buurt- en wijkverenigingen ligt wel. Dat bleek donderdagavond tijdens een bijeenkomst in Mariëndael. Tijdens deze voorlichtingsavond informeerden de Rooise wijkagenten over initiatieven die er zijn om Rooi veiliger te maken. Daarbij is voor de Rooienaren een belangrijke rol weggelegd. Niet om boeven te vangen, maar wel om de ogen en oren van de politie te zijn.

Wijkagent 'plus', Sjors Verbruggen, deed in de gemeente Heusden ervaring op met het fenomeen 'buurtpreventie'. Samen met John de Hart uit Drunen vertelde Verbruggen over wat er allemaal mogelijk is om de buurt veiliger te maken. "Denk daarbij aan WhatsAppgroepen, Facebook en Twitter, waar mensen elkaar kunnen melden dat er verdachte dingen in de buurt gebeuren. Maar zoals wij in de gemeente Heusden hebben gedaan, is het oprichten van een buurtpreventieteam, dat inmiddels uit bijna 80 personen bestaat", vertelt John de Hart.

Een van de dingen die in het verhaal van Verbruggen de nadruk krijgen zijn de dingen die de politie graag wil weten als mensen iets verdachts zien. "Let op de kleding van de verdachten en dan vooral op de schoenen. Een jas wordt snel uitgetrokken en weggegooid en we zien veel verdachten die twee broeken dragen, omdat ze er dan ook een kunnen wisselen. Maar schoenen, die wisselt het boevengilde niet zo gemakkelijk", legde Sjors Verbruggen uit.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding