De broodjes worden weer gebakken… nu in Hoeve Strobol!

Roois nieuws
Het Kinderbakproject ‘Van Graan tot Brood’voor de groepen 4 van de basisscholen in Sint- Oedenrode is verhuisd van museumboerderij Boelaarshoeve in Olland naar museum Hoeve Strobol in Nijnsel.

Na verschillende jaren met veel plezier te gast te zijn geweest bij de mooie locatie Boelaarshoeve was het dit schooljaar noodzakelijk een nieuwe ruimte voor het project te zoeken omdat de Boelaarshoeve een andere bestemming gaat krijgen. Met open armen worden de kinderen bij Hoeve Strobol ontvangen. Ook daar staat een groep enthousiaste vrijwilligers voor hen klaar om hen van alles te laten zien, ervaren en beleven!

De leerlingen krijgen informatie over de geschiedenis van het broodbakken, de bakker en de ingrediënten van brood. En ze krijgen informatie over hoe de bakkers vroeger hun brood bakten.
Ze ervaren met al hun zintuigen de weg van het bereiden van brood: van graankorrel tot aan het opeten van het brood.
Brood is immers een vanzelfsprekend deel van hun dagelijkse voeding.
Na het project weten de leerlingen van groep 4 dan ook waarvan en hoe brood wordt gemaakt, wat de belangrijkste werkzaamheden van een bakker zijn en dat men vroeger geen machines had die het werk deden.
Daarnaast luisteren de leerlingen naar verhalen van oudere mensen over voorwerpen en gebeurtenissen van vroeger, ze kunnen voorwerpen vergelijken uit verschillende periodes en kijken naar oude afbeeldingen en foto’s.

Een aantal scholen nemen het Kinderbakproject mee in de voorbereidingen voor de Eerste Communie van de leerlingen.

De volgende scholen gaan op bijgaande data aan het project deelnemen:

Wo 3 april Springplank
Vrij 5
Wo 10 Nijnsel, St. Antonius v Padua
Vrij 12 Dommelrode
Wo 17 Eerschot
Vrij 19 Kienehoef
Wo 24 Olland, De Sprongh

Tijden: telkens van 08.45 uur tot 12.00 u