Jongeren zetten overval in scene in Sint-Oedenrode

Roois nieuws
Aanhoudingen voor in scene gezette overval
Sint Oedenrode, 's-Hertogenbosch - De politie hield woensdagmorgen 10.00 uur een 17-jarig meisje en op donderdag een 18-jarige jongen aan. De twee worden verdacht van betrokkenheid van een mogelijk in scene gezette woningoverval aan de Johanna van Brabantlaan, gepleegd op 24 november (zie persbericht van 25 november: Sint Oedenrode.

Er werden ook goederen uit de woning weggenomen.
Het meisje werd op het politiebureau aan de Vogelstraat aangehouden en de jongen donderdagavond om 18.00 uur in zijn woning in 's-Hertogenbosch. Beiden zijn in verzekering gesteld omdat het politieonderzoek nog niet is afgerond. 

De 17-jarige paste zaterdagavond 24 november op de kinderen van de bewoners, die weg waren. Rond 23.30 uur zouden twee gemaskerde mannen hebben aangebeld bij de woning en nadat zij had opengedaan drongen de overvallers de woning binnen. De kinderoppas zou daarbij bedreigd zijn met een mes. De twee overvallers gingen er na de overval met enkele goederen vandoor. De vrouw raakte niet gewond. Onmiddellijk hierna startte de politie een onderzoek op.