Basisschool Kienehoef opent supermarkt

Roois nieuws
De leerkrachten van groep 1-2 van basisschool Kienehoef zijn afgelopen week de Jumbo binnengegaan, gevolgd door een heuse filmploeg. Even later zijn Juffr. Cindy, Juffr. Imke, Juffr. Rianne en Juffr. Johanna druk in de weer met het afbakken van broodjes, met het vakken vullen, met werkzaamheden op de groente- en fruitafdeling en met het bedienen van de kassa.

Dit alles is in scène gezet voor de kleuters van Basisschool Kienehoef om het thema ‘Supermarkt’ te introduceren. De kleuters genieten ademloos van het filmpje en zijn verbaasd hun juffen te zien werken in de supermarkt. Het idee om op school een supermarkt te openen, die de kleuters gaan bemannen, is snel geboren.
Heel gedreven worden artikelen gescand, prijsjes geplakt, reclamefolders gemaakt en ga zo maar door. Zo wordt een krachtige leeromgeving gecreëerd waarbinnen ieder kind volop tot spelen en leren wordt uitgedaagd.

Deze manier van werken is kenmerkend voor het jonge kind op bs Kienehoef en dus voor de kleuters niet vreemd. Onlangs hebben ze de vraag van een heuse kok, Ralf Dirven, ‘een oplossing te bedenken voor het verdwenen recept van de champignonsoep’ ook tot een goed einde weten te brengen! Komt u zelf ook eens kijken hoe de kleuters van groep 1/2 zelfontdekkend aan de slag gaan en spelenderwijs leren en ontwikkelen.