Heren MHC verliezen lastige uitwedstrijd bij Geel-Zwart

Na een weekend vrijaf, speelde MHC afgelopen zondag de lastige uitwedstrijd tegen Geel-Zwart in Veghel. Het verschil tussen beide ploegen was voorafgaand aan de wedstrijd 3 punten in het voordeel van Geel-zwart, Rooi kon dus op gelijke hoogte komen.

Oedenrode startte zenuwachtig en niet fel genoeg aan de wedstrijd, daardoor werd Geel-Zwart een aantal keer gevaarlijk in de cirkel. Na ongeveer 10 minuten brak deze zwakke beginfase Rooi op en kwam het na ongeveer tien minuten op een 1-0 achterstand. Hierna volgden enkele kansen over en weer, maar was het Geel-Zwart dat door een dubieuze goal op 2-0 kwam. Hierna moest er wel aanvallender gespeeld gaan worden en dit resulteerde in een aantal mooie kansen en enkele strafcorners die niet benut werden. Zoals wel vaker dit seizoen incasseerde Rooi ondanks het betere spel weer een tegentreffer.

De tweede helft moest er dus een 3-0 achterstand goedgemaakt worden en Rooi nam het heft in handen en kreeg ook kansen op de 3-1. In de 51e minuut viel eindelijk die 3-1 en dacht het ook nog de 3-2 te maken door een eigen doelpunt van Geel-Zwart. De arbiters keurden het doelpunt echter om onduidelijke redenen af. Door knullig uitverdedigen viel de 4-1 waardoor het met nog 10 minuten te gaan erg moeilijk werd. Rooi zette nog wel aan en scoorde uit een stracornervariant de 4-2, maar dichterbij kwam Oedenrode niet meer.
Aankomende zondag staat de thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper Maastricht op het programma