Afbeelding

Voorwedstrijden Dioscuri derde divisie

Roois nieuws Sport
Afgelopen weekend, zaterdag 4 en zondag 5 februari, vonden de voorwedstrijden van de 3e divisie plaats. Turnsters uit de hele regio kwamen naar Best om een plaatsje te bemachtigen voor de Brabantse kampioenschappen, landelijke-, regionale- , en toestelfinales.

Zaterdagochtend namen de meisjes in de categorie Instap het tegen elkaar op. Super spannend, want dit was voor deze meiden de allereerste bondswedstrijd! Voor Dioscuri kwamen Mare Peters, Nynke Pontzen en Frederieke Hengstman in actie. De spanning was van de gezichten af te lezen en nam helaas tijdens de wedstrijd ook soms de overhand. Desalniettemin wisten Mare en Frederieke een mooie brugoefening te turnen, waarvoor zij respectievelijk een 11,366 en een 11,00 scoorden. Voor Nynke verscheen, na een prima overslag over de kast, een mooie 11,00 op het scorebord.

’s Middags was het de beurt aan Sterre van de Brand en Eline Mathôt (categorie Pupil 1) en aan Ilse van der Heijden, Linde van Grunsven, Lisanne Mathôt, Jade van Vechel en Anneke Verwaard (categorie Jeugd). Sterre en Eline wisten beiden hun zenuwen goed onder bedwang te houden en met prachtige oefeningen een gedeelde 8e plaats (met een score van 48,766 pt) in een deelnemersveld van 33 turnsters te behalen. Daarmee hebben beiden zich geplaats voor de regiokampioenschappen in maart in Oss. Daarnaast heeft Eline de toestelfinale brug behaald (met een score van 12,866) en mag Sterre uitkomen in zowel de toestelfinale sprong (12,733), als balk (12,4). Knap gedaan! In de categorie Jeugd bleek de concurrentie erg sterk en wist uiteindelijk alleen Jade, met een puntentotaal van 41,699 pt, een plaats voor de regiokampioenschappen te veroveren. Toch werden ook in deze categorie door de dames van Dioscuri nette oefeningen geturnd. Op brug turnde Ilse een vrijwel foutloze oefening, goed voor 10,5 pt. Linde wist met hoge salto’s op vloer een mooie 10,25 binnen te slepen en Anneke behaalde op balk een prima score van 10,4 pt. De deels geblesseerde Lisanne turnde een nette overslag over de pegasus, gewaardeerd met een 10,3.

Zondagmiddag was het tot slot de beurt aan Maranda Haenen, in de categorie Junior. Maranda wist zich helaas nét niet te plaatsen voor de regiokampioenschappen, maar met een prachtige vloeroefening (gewaardeerd met 11,6 pt) staat zij in maart wel in de toestelfinale vloer en kan ook zij terug kijken op een prima wedstrijd. Gefeliciteerd!