31e Boeken- en Platenbeurs in Sint-Oedenrode.
31e Boeken- en Platenbeurs in Sint-Oedenrode. Foto: Bas Ulehake

Platenveiling bij de Boeken- en Platenbeurs Sint-Oedenrode

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme

Sint-Oedenrode - Ongetwijfeld hebben alle krantenartikelen en advertenties in De MooiRooiKrant, de banieren, de spandoeken en de boekenleggers die overal liggen er voor gezorgd dat heel Rooi weet dat op zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023 de jaarlijkse Boeken- en Platenbeurs in Sint Oedenrode wordt georganiseerd in manege ‘de Pijnhorst’, gelegen in de Bremhorst. 

De Stichting Behoud Martinuskerk is verantwoordelijk voor de organisatie van deze 32e boeken- en platenbeurs. De beurs is in 1992 ontstaan als een actie om geld in te zamelen voor de restauratie van de H.Martinuskerk in Sint Oedenrode. De restauratie van de kerk is uitgevoerd maar de grote kosten voor het onderhoud van de kerk blijven. 

De boeken- en platenbeurs heeft iedereen, groot en klein, veel te bieden. Meer dan 50.000 boeken in alle mogelijke genres en uitstekende staat worden tegen zeer billijke prijzen en goed gesorteerd aangeboden. Daarnaast zijn er duizenden langspeelplaten, cd’s, dvd’s en afspeelapparatuur te koop en veel, heel veel bladmuziek. Ook een groot assortiment spellen en puzzels voor grote en kleine mensen wordt aangeboden. Al met al een aanbod wat er kwalitatief en kwantitatief mag zijn en kan concurreren met de andere grote boekenbeurzen in Nederland. Ieder jaar opnieuw weten veel mensen uit heel Nederland de weg naar de boekenbeurs te vinden. Alle boeken en platen op de beurs zijn met name aangeboden door particulieren. Veel vrijwilligers zijn het gehele jaar bijna dagelijks bezig om het grote aanbod van boeken, platen, cd’s, dvd’s, bladmuziek en afspeelapparatuur in een speciaal ingericht sorteercentrum te sorteren op kwaliteit, titel en populariteit. Zo kan er worden gesnuffeld of doelbewust gezocht naar een boek of lp die al lang op het verlanglijstje staat. In zo goed als nieuwe staat neem je tassen vol mee naar huis en betaal je minder dan een kwart van de winkelprijs. Voor weinig geld ga je dus rijk met boeken, platen, dvd’s, spellen, bladmuziek of een cd-speler of pick-up naar huis. 

Alle kinderen op de Rooise basisscholen ontvangen via school een boekenlegger. Met deze boekenlegger kunnen ze een boek op de beurs zoeken en gratis mee naar huis nemen. Daarmee stimuleert de boekenbeurs ook het leesplezier van de Rooise kinderen. Wellicht voor ouders een extra reden om de boeken- en platenbeurs met hun kinderen te bezoeken. 

Nieuw dit jaar is de veiling van platencollecties die door particulieren zijn aangeboden. De aangeboden collecties zijn in te zien op de website van de boekenbeurs en tevoren ook te bekijken tijdens de beursdagen. Op zondagmiddag 4 juni om 14.00 uur worden zo’n 50 kavels van langspeelplaten officieel geveild door de veilingmeester. De aanbieder van de platencollectie en de koper betalen ieder 7,5% veilingkosten. Ook weer voor het goede doel. 

Voor de ware liefhebber van vinyl een absolute must !!

Op zaterdag 3 juni is de beurs open van 10.00 tot 17.00 en op zondag 4 juni van 10.00 tot 16.00 uur. Op zondag gaat vanaf 14.00 uur alles weg met 50% korting. De entree is voor volwassenen € 2. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Meer informatie: www.boeken-en-platenbeurs.nl