Het is altijd gezellig bij Beach Soccer.
Het is altijd gezellig bij Beach Soccer. Foto: Sem van der Kallen

Volle bak sportiviteit en gezelligheid

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme

Sint-Oedenrode - Pinksterweekend in Sint-Oedenrode. Elke Rooienaar weet wat dat betekent: volle bak sportiviteit en gezelligheid met Rooi Live en Beach Soccer Rooi! 

Het wordt alweer de zeventiende editie, maar de populariteit van Beach Soccer Rooi blijft toenemen. Alle 116 plekken waren sneller dan ooit uitverkocht. Er wordt dit jaar weer gespeeld op drie velden onder leiding van officiële Beach Soccer scheidsrechters. Dit scheidsrechterskorps, voornamelijk afkomstig uit Rotterdam en omstreken, reist al vanaf de eerste editie in 2004 met veel plezier af naar Rooi. “Toen we in 2004 met Beach Soccer Rooi begonnen hadden we één veld, zestien teams en drie scheidsrechters. Inmiddels zijn er drie velden, 116 teams en 12 scheidsrechters.” Zo schetst organisator Robert Barclay de groei van het evenement in de loop der jaren. Inmiddels is Beach Soccer Rooi uitgegroeid tot het grootste Beach Soccer toernooi van Nederland. De winnende teams van Beach Soccer Rooi kwalificeren zich voor het Nederlands kampioenschap Beach Soccer in Scheveningen.

Duizenden Rooienaren vieren samen het ‘Rooiste feestje van het jaar’. Lokaal talent, bekende Nederlandse artiesten en de gezelligste feestacts. Samen zetten ze de twee feesttenten in het Dommelpark compleet op zijn kop, drie avonden lang.  Het samenstellen van de line-up is elk jaar een mooie klus, vertelt Robert: “Wie zijn leuk, wie hebben we nog niet eerder gehad, wie moet zeker terugkomen? Onbewust komen we vaak uit bij Brabantse acts, dat past gewoon goed bij ons. Ook de Britse entertainer Brian Cristopher doet het al jaren top. Hij maakt er altijd een goed feestje van. Er is ook altijd plek voor talenten met Rooise roots zoals dit jaar met Whiplash, Cola en Kondance. Zo ontstaat een mooie mix, waarmee we een breed publiek trekken. Veel van de artiesten staan ook op de grote nationale festivals. Dit jaar ontvangen ze bijvoorbeeld Joel Borelli, Yves Berendse, Kruzo, House of Rock, Dansado en de Feestmeester, Gullie, Tim Schalkx, Immer Hansi en Derek Shots. Met Pinksteren weten zo’n zesduizend feestvierders de tenten van Rooi Live te vinden. “We kiezen met Rooi Live voor kwaliteit boven kwantiteit, legt Robert uit. Het is niet onze ambitie om verder te groeien. Wel om het ieder jaar beter, leuker en mooier te maken. We gaan uit van onze eigen kracht. De gemoedelijkheid, het lokale karakter, de saamhorigheid en betrokkenheid van honderden vrijwilligers. Dat zorgt voor de kenmerkende Rooise sfeer. En ook niet onbelangrijk: dankzij de inzet van alle vrijwilligers kunnen we het betaalbaar houden. De prijzen van toegangskaarten en consumpties rijzen overal de pan uit. Bij ons blijft het behapbaar. Ook dat past bij de Rooise waarden.”  

Om Rooi Live mogelijk te maken is ondersteuning nodig van heel veel helpende handen. Die vindt Robert al jaren in de samenwerking met voetbalvereniging Rhode. “Tijdens de opbouw, bij de entree, achter de bar: we draaien op de inzet van ruim driehonderd vrijwilligers. Ik ervaar overal heel veel enthousiasme. Iedereen is er trots op om bij te dragen en hier onderdeel van te zijn. De paar uurtjes vrijwilligerswerk worden met liefde en plezier in het evenement gestoken en iedereen krijgt daar een mooi weekend voor terug. Het is een succesvolle formule. Ik ben er trots op dat we dit met zo’n grote groep vrijwilligers mogelijk kunnen maken.”

Meer informatie en tickets: www.rooilive.nl/ www.beachsoccerrooi.nl