Hier wordt nog even gerepeteerd
Hier wordt nog even gerepeteerd Foto: Jos van Nunen

Jerusalema Challenge landt ook in Sint-Oedenrode

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme

Sint-Oedenrode – Heb je al gehoord van de Jerusalema Challenge? Het is dé danstrend van dit moment. Wereldwijd maken groepen lipdubs op het Zuid-Afrikaanse nummer om eenheid uit te stralen. Het wordt altijd op social media geplaatst om het resultaat te laten zien. Vrijdagmiddag maakte het personeel van de Helden van Kien een eigen versie.

De dans is niet makkelijk. Goede oefening is nodig om het vlekkeloos te doen. Het personeel van de Rooise horecagelegenheid deed hartstikke haar best en het resultaat mag er wezen. Ze doen mee aan de challenge om eenheid uit te stralen. Dat is in deze tijd hartstikke nodig. Ook is het een manier om te laten zien: ons krijgen ze niet klein. En wellicht kan het fungeren als een hart onder de riem voor andere horecazaken. Zo wordt de dans ook veel in ziekenhuizen en andere zorgcentra uitgevoerd om positief bij elkaar stil te staan in tijden van corona. Nou ja, stil staan. Het is flink bewegen vanaf de eerste tel.

De challenge is gemaakt op de beat van de Zuid-Afrikaanse DJ ‘Master KG’ en het dansje is bedacht door een groep Angolese jongeren. Het nummer is een ode aan de Israëlische stad Jerusalem, dat volgens de jongeren een voorbeeld is op het gebied van eenheid. Miljoenen mensen hebben de dans inmiddels uitgevoerd en nu hoort ook De Helden van Kien bij dat rijtje.

Heb jij ook aan de Challenge meegedaan? stuur dan foto’s of videobeelden naar redactie@demooirooikrant.nl 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding