Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Plannen bestuurscentrum pas na vakantie klaar

Politiek Politiek Meierijstad

Sint-Oedenrode – Het college krijgt het niet voor elkaar om, zoals eerder toegezegd aan de gemeenteraad, nog voor het zomerreces een compleet plan klaar te hebben voor de ‘optimalisering’ van het voormalige gemeentehuis.

Het pand, dat momenteel dienst doet als bestuurscentrum, slurpt energie en een van de aanpassingen zal dan ook zijn het CO2 neutraal maken ervan. Het is overigens de vraag of dat helemaal gaat lukken, want deze aanpassing mag geen afbreuk doen aan de monumentale waarde van het kasteel-raadhuis. Als daardoor de doelstelling niet wordt gehaald, zullen aan de rest van het gebouw extra maatregelen nodig zijn. Het onderzoek is begroot op € 50.000 in totaal. De vertraging is met name veroorzaakt door alle te nemen stappen en de daaraan verbonden termijnen in het proces, waaronder de inhuur van mensen van buiten de gemeente. 

Het monumentale gedeelte blijft eigendom van de gemeente, voor de overige ‘lobben’ van het gebouw wordt onderzocht hoe deze het best geëxploiteerd kunnen worden.