De mannen werden onder schot gehouden.
De mannen werden onder schot gehouden.

Politie pakt verdachten op na dodelijke schietpartij

Politie

Sint-Oedenrode is dinsdagavond tegen acht uur opgeschrikt door een dodelijk schietincident. Bij het woonwagenkampje aan de Boekweit in de wijk Bolle Akkers is een man dodelijk getroffen. De politie wist meerdere verdachten aan te houden.

Mensen die in de buurt van het incident waren, vernamen harde knallen. "Ik hoorde knallen. Toen ik ook een vrouw keihard hoorde gillen en daarna nog meer knallen hoorde, besefte ik dat het om schoten ging", aldus een wandelaar die even verderop liep. Binnen no-time was de politie paraat met drie wagens en een politiehelikopter. Daarna landde een traumahelikopter. Een duidelijk teken dat het foute boel was.

Niet veel later werden enkele verdachten gearresteerd. Een politiehond wist er een paar op te sporen. Eén verdachte werd aan de Ollandseweg in Sint-Oedenrode aangehouden. Een man in een Volkswagen werd door de politie na een achtervolging afgesneden en onder schot gedwongen om uit te stappen. Later bleek dat mensen deze persoon ook al in Nijnsel hadden zien lopen. Hij maakte toen een verwarde indruk. Bij het per se gaan van deze krant was nog niet duidelijk wie het slachtoffer is en wat de toedracht is van de schietpartij.