De kinderen gaven alles!
De kinderen gaven alles! Foto: Stefan Kerk

Verhuizing speelt nu al mee bij jaarlijkse sponsorloop

Onderwijs

Sint-Oedenrode - Grote groepen rennende kinderen vulden vrijdagochtend het straatbeeld rondom basisschool De Kienehoef. Het was namelijk tijd voor de jaarlijkse sponsorloop. Dit jaar was het doel om een mooi bedrag op te halen voor een feestweek met in het achterhoofd de aankomende verhuizing naar een nieuw schoolgebouw.

Na een uitgebreide warming-up en een speciale dans van de kinderen van groep 7, was het tijd voor de leerlingen om zo veel mogelijk rondes bij elkaar te lopen. De afgelopen week waren ze al druk in de weer om bij de mensen in de wijk langs te gaan. Imke Krans, leerkracht van groep 1- en 2B, gaat verder in op de keuze om een feestweek te houden: “We zitten aan het begin van het traject rondom de verhuizing naar de nieuwe MFA. Dat wordt een bijzondere gebeurtenis en we willen daaromheen een feestweek organiseren. Onze directeur, Emely Teeuwen, is bij alle klassen langs gegaan om de kinderen hierover te informaten. Zij zijn heel enthousiast, het leeft echt.”

Vaak wordt er tijdens een sponsorloop gekozen om de bovenbouw en onderbouw apart te laten lopen, maar deze keer heeft de school ervoor gekozen om iedereen tegelijkertijd te laten beginnen. “Het toont gezamenlijkheid, iets dat goed bij de kernwaarden van de school passen. We wilden dit graag laten terug komen bij deze sponsorloop, zeker ook vanwege het doel dat we dit jaar hebben. Ook de peuters van De Verbinding lopen mee, en de kinderen van de bovenbouw kunnen op deze manier de jongere kinderen begeleiden.”

De sponsorloop duurde voor de onderbouwleerlingen een half uur en voor de bovenbouw een uur. Dat deerde de leerlingen niet, want zij bleven onvermoeibaar doorgaan. Langs de weg stonden vele ouders de kinderen aan te moedigen. Velen van hen hebben ook meegeholpen met de voorbereiding: “Het organiseren van een sponsorloop is veel werk, maar we hebben enorm veel hulp gehad van de ouders. Daar willen we ze ontzettend voor bedanken.” Na de sponsorloop konden de kinderen herstellen onder het genot van ranja en fruit: “De Jumbo helpt ieder jaar mee met de voorziening hiervan, iets wat wij enorm waarderen.” De rest van de dag gingen de leerlingen verder met de paasactiviteiten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding