Een knappe prestatie van dit team.
Een knappe prestatie van dit team. Foto:

FLL Neobots pakt prijs op NK

Onderwijs

Sint-Oedenrode / Delft – De leden van de FLL Neobots, met Rooise afgevaardigden, mochten zaterdag deelnemen aan het Nederlands kampioenschap in Delft. Zij moesten het opnemen tegen 42 teams uit heel Nederland.

De wedstrijd bestond uit verschillende onderdelen. Tijdens de wedstrijden moesten de deelnemers met hun Lego-robots een parcours afleggen en zoveel mogelijk punten behalen. Niet alles verliep volgens plan maar met 245 punten eindigden ze op een twaalfde plaats in het eindklassement.

Voor een jury moesten zij ook uitleg geven over hun robot en hun innovatieproject toelichten. Het thema van dit jaar was energie. De FLL Neobots hadden zich hierbij laten inspireren door duurzame initiatieven in Sint-Oedenrode. Met de proefopstelling van een zonnepaneel met eigen energieopslag, bieden ze een nieuwe oplossing om energie vast te houden voor het geval de zon niet schijnt. De jury was zeer te spreken over de presentatie, de samenwerking en de kennis van de kinderen.

Na een lange en spannende dag vond aan het einde van de middag de prijsuitreiking plaats. De teams konden in verschillende categorieën een prijs winnen. En het lange wachten werd uiteindelijk beloond met een derde plaats voor het ontwerp van de robot. Het team mag ontzettend trots zijn op dit resultaat.

Een aantal leden van het team stroomt volgend seizoen door naar de FTC (12 t/m 18 jaar). Er zal dus een nieuw FLL team (9 t/m 14 jaar) gevormd gaan worden. Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen iedere vrijdagavond van 18.30 uur tot 20.30 uur een kijkje komen nemen in de werkplaats van Neovito aan de Eversestraat nummer 11.   

Afbeelding